Požár hotelu v Dubaji je pod kontrolou. Přes den se ozývalo praskání a dunění +VIDEO

Dubaj - Mohutný požár, který včera večer vypukl v luxusním hotelu Address Downtown v centru Dubaje, už mají hasiči pod kontrolou. Ráno se v okolí budovy sice otevřely restaurace, ale jejich nabídka byla omezená. Úřady totiž přerušily dodávky zemního plynu do oblasti.

Hotel stojí jen 600 metrů od nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa, kde na silvestrovský ohňostroj čekaly stovky lidí. Evakuace podle hostů hotelu proběhla převážně hladce a organizovaně. Nejméně 16 lidí bylo během ní kvůli kouři a tlačenici lehce zraněno a jeden člověk utrpěl infarkt.

Nyní doutná jen několik menších ohnisek, uvedl server BBC. Úřady vyšetřují, co požár způsobilo.

Fotogalerie:
OBRAZEM: Skleněné peklo v hotelu Address není pod kontrolou. Ozývá se praskání a dunění
 

Dnes ráno nadále z mrakodrapu s 63 patry stoupal černý kouř a ozývalo se praskání naznačující, že oheň stále hoří v několika patrech.

Zdroj: YouTube

Svědci uvedli, že slyšeli exploze provázející vypuknutí požáru. Svědek sdělil, že oheň vypukl v rezidenci ve 20. podlaží hotelu, kde začaly hořet závěsy.

Více než dvanáct hodin od začátku požáru dnes hasiči podle agentury AP většinou plamenům přihlíželi ze země a v jednu chvíli nebyli schopni použít hasičský vůz s žebříkem. Až později se jim podařilo znovu získat potřebný tlak vody a začali budovu znovu hasit.

Bruce Szczepanski, který požár sledoval z balkonu nedalekého hotelu, uvedl, že i devět hodin po vypuknutí požáru stále slyšel praskání v budově. "Jsou tam velké plameny a je slyšet, jak se stavba propadá, ozývají se dunivé rány," dodal.

Dopisovatelka CNN Jacqueline Hurtadová byla v restauraci nedaleko hotelu, když uslyšela explozi, která zněla "jako hlasité prásknutí". V tu chvíli si myslela, že silvestrovský ohňostroj začal předčasně.

Související

Požár zachvátil hotel Address v centru Dubaje

Německý mistr světa unikl v Dubaji smrti. Měl obrovské štěstí

Dubaj - Může mluvit o obrovském štěstí. Německý fotbalový brankář Rob-Robert Zieler totiž zřejmě jen těsně unikl smrti. Mistr světa z roku 2014 slavil příchod nového roku v Dubaji v hotelu, který zachvátil rozsáhlý požár. A jeho pokoj kompletně celý vyhořel.

Více souvisejících

Požár hotelu Address v centru Dubaje (31.12.2015) Dubaj Požáry

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy