Satisfakce pro nakopnutého uprchlíka: Jeho syn nastoupil na stadionu s Ronaldem

Madrid - Sedmiletý Zaíd, syn "nakopnutého" syrského uprchlíka, se dočkal velkého gesta od Realu Madrid. Před sobotním ligovým zápasem s Granadou doprovázel na hřiště největší hvězdu španělského klubu Cristiana Ronalda.

Syrský fotbalový trenér Usáma Abdal Muhsín se dostal do širokého povědomí minulý týden. Když se synem v náručí přecházel s dalšími uprchlíky na maďarské území, podrazila mu nohy kameramanka místní televize. Příběh vzbudil velké pohoršení a novinářka přišla o práci.

"Cítil jsem bolest, když jsem viděl strach a paniku v očích svého syna. Zaíd plakal dvě hodiny... Neodpustím jí to. Chci spravedlnost, protože to, čeho se dopustila, je nelidské," řekl španělským médiím po příjezdu do země.

Od chvíle, co se mu ozval šéf fotbalové školy z madridského předměstí Getafe, vidí ovšem Evropu docela jinak. Do Mnichova, kam se přes Maďarsko a Rakousko dostal, pro něj přijel novinář zmíněného španělského deníku a přes Paříž a Barcelonu ve čtvrtek dorazili do Getafe.

Zdroj: YouTube

Dostal byt, šanci pracovat a jeho dva synové budou moci ve Španělsku chodit do školy. "Vidím budoucnost své rodiny v této zemi," řekl novinářům muž, který po útěku ze své země absolvoval jako desetitisíce dalších strastiplnou plavbu z Turecka do Řecka a pak pěší a vlakovou pouť přes Balkán do Maďarska.

Muhsín dostal i pozvánku do čestné lóže Realu, který se výrazně angažuje v pomoci migrantům. Na pomoc uprchlíkům přicházejícím do Španělska věnoval tento měsíc milion eur.

Související

Více souvisejících

Abdal Usama Muhsín Španělsko Cristiano Ronaldo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy