Na východě Anglie se zřítila americká stíhačka F-18, pilot zahynul

Londýn - Na východě Anglie se dnes zřítila americká stíhačka F-18. S odvoláním na mluvčí britského letectva o tom informují tamní média. BBC mluví o tom, že americký pilot při pádu zemřel.

Nehoda se stala poblíž města Ely v hrabství Cambridgeshire, jen několik kilometrů od letecké základny v Mildenhallu. O příčinách havárie zatím nejsou žádné informace.

Vojenský letoun, který vzlétl ze základny Lakenheath v hrabství Suffolk, se zřítil kolem 10:30 místního času (11:30 SELČ)

"Jsme na místě letecké havárie na poli v Redmere poblíž Ely," uvedl mluvčí místní policie. "Zatím máme jen útržkovité informace," citovala jej agentura Reuters.

Unconfirmed reports that a USMC FA-18 Hornet has crashed NE of Lakenheath, UK. Reportedly pilot ejected and is ok. Fingers crossed.

— RAF View (@RAFView) 21. Říjen 2015

Britské letectvo RAF původně uvádělo neověřenou zprávu, že se pilot zachránil, protože se katapultoval. BBC ale píše s odkazem na místní policii, že pilot, který byl v době pádu stroje na palubě sám, zemřel. 

Tragicnews. RIP. https://t.co/SWf0A5krRa

— RAF View (@RAFView) 21. Říjen 2015

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, podle britského média ale neprováděly žádnou záchrannou akci, pouze na místě kontrolovaly situaci. 

Základny Lakenheath a Mildenhall slouží také americké armádě. Odborník na letectví Roger Smith v rozhlasové stanici BBC Suffolk řekl, že havarované letadlo bylo nejspíš součástí skupiny amerických stíhaček, které se vracely do Spojených států z Blízkého východu. Podle něj letadla o víkendu přistála v Lakenheathu a čtyři z nich se dnes vydala na další cestu.

Související

Více souvisejících

Velká Británie Letecké nehody F/A-18 Hornet

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy