Britka vypije šest litrů Coca-coly denně. Neuvěříte, co to udělalo s jejím tělem

Portsmouth – Britka Kathy O'Sullivanová (41) je závislá na Coca-cole. Denně jí vypije neuvěřitelných šest litrů. Ona sama ale s pitím sladkého nápoje nedokáže přestat. Když se o to pokusila, dostavily se těžké abstinenční příznaky. Doufá proto, že jí pomůže hypnoterapie. Celý svět se rozhodla před "nebezpečnou závislostí" varovat.

O'Sullivanová, která denně vypije tři dvoulitrové lahve koly, je kvůli svému návyku tak anemická, že už musela podstoupit tři krevní transfuze. Teď se bojí, že ji její zlozvyk, při kterém denně přijíme 2400 kalorií a 163 lžiček cukru, zabije.

Se závislostí na Coca-cole se pokusila bojovat, když ale nápoj přestala pít, dostavily se ošklivé abstinenční příznaky, kvůli kterým se dostává do agónie. „Stažila jsem se přestat a abstinovat. Jenže během několika hodin se dostavil pot a třas," vysvětluje pracovnice call centra, která kvůli svému návyku přišla už o tři zuby.

Problém je o to větší, že žena má jen jednu ledvinu. Lékaři se proto obávají o její zdraví, její závislost by ji totiž mohla brzy zabít. I proto se teď podle serveru Daily Mail spoléhá, že ji z problémů dostaně hypnoterapie.

Coca-Cola addicted mother from Portsmouth drinks SIX LITRES a day Kathy O’Sullivan, 41, from Portsmouth, … https://t.co/WTOzMQqFDs

— Healthy News Daily (@eHealthyDaily) 25. Leden 2016

„Moje závislost je šokující a ničí mi život. Piju denně šest litrů. Kamkoliv jdu, mám lahev sebou," přiznává. K závislosti se přiznala poté, co tak učinila také herečka a bývalá tanečnice Jennifer Ellisonová. Ta se kvůli bolestem hlavy, která se dostavily poté, co kolu přestala pít, musela léčit.

„Coca-cola je závislost, jen lékaři ji zatím neberou příliš vážně. Lidé nemají ponětí, jak nebezpečná tato závislost je. Chci lidi varovat. Návyk na Coca-colu se k vám jen tak vplíží a může převzít celý váš život," vzkazuje lidem.

Kathy, která má tři děti (21, 18 a 13), začala nápoj pít, když jí bylo 13 let. Neuvědomila si, jak nebezpečné je množství koly, které vypije, až do chvíle, kdy byla těhotná se svým nejmladším synem. „Byla jsem hrozně chudokrevná a moje porodní asistentka mi řekla, že je to kvůli pití Coca-coly, a tomu, že jsem nevhodně jedla. Pak jsem krátce po narození syna byla a vyšetření kvůli žaludečním křečím. V tu chvíli zjistili, že jsem se narodila jen s jednou ledvinou," vysvětluje Britka.

„Lékaři byli vyděšeni množstvím koly, které vypiju. Prý to příliš zatěžuje mou zbývající ledvinu a způsobuje infekce," dodala Kathy. Se svým návykem však ani poté nepřestala. Ročně teď za kolu zaplatí asi 2 tisíce liber. Tedy asi 70 tisíc korun.

Jeden litr Coca-coly přitom obsahuje 400 kalorií a asi 27 lžiček cukru. Doporučené denní množství pro ženu je 2000 kalorií, Světová zdravotnická organizace také uvádí, že průměrná žena by měla konzumovat maximálně šest lžiček přidaného cukru denně.

„V průběhu let jsem několikrát zkolabovala, kvůli anémii jsem musela třikrát podstoupit transfuzi. Vím, že nejím správně. Neustále říhám, protože jsem plná plynů. Ale já prostě nemám hlad. Problém je ve všech těch kaloriích v kole, ty mě zaplní," vysvětluje.

„Mám celkem normální hmotnost, ale moje strava je hrozná. K jídlu se musím nutit, protože se celý den zaplňuju bublinkovým nápojem. A i když si možná představujete, že mi všechen ten cukr dodává hodně enegrie, pořád se cítím vyčerpaná a unavená," vysvětluje žena, které kvůli sladkému pití už uhnily tři zuby.

„Můj zubař říká, že moje zuby jsou špatně zbarvené a že zubní sklovina je kvůli cukru poškozená. Řekl mi, že pokud nedokážu přestat s pitím koly, mám ji alespoň pít brčkem. Jenže tak si ji vůbec nevychutnám," uvedla Kathy. Kvůli tomu se už pokusila přejít na dietní verzi, ta jí ale nechutná. A prý jí chybí i cukr.

Už mnohokrát kvůli svému zlozvyku navštívila svého praktického lékaře. „Dal mi nějaké kofeinové tablety, ale ty nic nezměnily. Radil mi, abych bublinkový nápoj naředila vodou, ale to prostě nejde. Kdybych byla narkoman nebo alkoholik, dostala bych řádnou pomoc a podporu. Ale pití koly v očích většiny není skutečná závislost," posteskla si Britka.

Je však ráda, že její děti kolu nepijí. Jako poslední možnost vidí hypnózu. „Modlím se, aby to fungovalo. Do té doby chci ale zvýšit povědomí o této noční můře. Jsem vyděšená z toho, že by mě moje závislost nakonec mohla zabít. A chci, aby si ostatní byli vědomi, jak jim tato závislost může zničit život," dodala.

Související

Více souvisejících

Velká Británie Coca-Cola zdraví

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy