Otec zabil dceru, svou ženu pak donutil brutální čin zamaskovat

Londýn - Nezaměstnaný Ben Butler zavraždil svou šestiletou dceru. Poté donutil svou ženu, matku malé Ellie, aby mu pomohla vše zamaskovat.

Ben Butler je prchlivý, vznětlivý muž, kterého ovšem bezmezně miluje jeho žena. Dokonce natolik, že mu pomohla zamaskovat brutální vraždu jejich dcerky, šestileté Ellie. Pětatřicetiletý muž byl se svou dcerkou sám doma, když opět ztratil nervy a způsobil holčičce smrtelná zranění hlavy. O hrůzném činu informoval deník The Sun.

Rodiče uvedli, že Ellie našli v jejím pokojíčku – u převrácené stoličky vedle šatníku. Ležela na zádech a nejevila známky života. Rodiče vypověděli, že se jejich dcerce udála nešťastná nehoda a našli ji bezvládnou, když se její matka, pětatřicetiletá Jennie Gray, vrátila ze zaměstnání, kde pracuje jako grafická designérka. Žalobce však obvinil Butlera z vraždy. Elliina zranění byla podle něj způsobena záměrně. Útok možná netrval dlouho, ale byl natolik brutální, aby dítěti způsobil velmi bolestivá zranění a smrt.

Ellie utrpěla fraktury na lebce a zádech, které způsobily poškození mozku a očí. To ovšem nejsou jediná zranění – holčička měla po celém těle modřiny, včetně výrazných stop pod čelistí, odpovídajících tisknutí krku prsty. Podle žalobce otec dcerku nejen zavraždil: Celou scénu se svou ženou naaranžoval tak, aby policii odvedl ze stopy. Maskování bylo plánované a koordinované.

Podle žalobce byl Butler příčetný a věděl, co dělá. Pohotovost rodiče zavolali až dvě hodiny poté, co přišla matka z práce domů. Vše pečlivě připravili, promysleli historku pro okolí a policii, a teprve poté zavolali mrtvé dceři záchranku. Nepokusili se nijak pomoct – i přesto, že byla její zranění opravdu rozsáhlá a před smrtí jistě i velmi bolestivá. Po celou tu dobu ležela Ellie na zemi v dětském pokoji.

Jennie Gray svého agresivního, dominantního muže zbožňovala. Jejich nezdravý vztah jasně demonstrovaly zprávy, které byly čteny u soudu. Muž svou ženu často urážel a vyhrožoval jí, zatímco ona odpovídala: "Jsem tebou posedlá, zemřela bych pro tebe."

Butler vraždu odmítá a soud nadále pokračuje.

Související

Více souvisejících

Velká Británie násilí na dětech Vražda

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy