Stopa: Policie tuší, kdo unesl Maddie, nesmí je ale vyslechnout

Londýn - Britská policie tento týden přiznala, že má poslední stopu, která by mohla vést k objasnění zmizení Maddie McCannové. Podle policie tříleté děvčátko možná unesli tři zloději, které vyrušila při vloupání. Portugalci ale odmítají udělit souhlas s jejich dalším předvoláním.

Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela v roce 2007 během dovolené v portugalském letovisku. Její rodiče Gerry a Kate nechali Maddie v apartmánu společně s mladšími dvojčaty a odešli s přáteli na večeři. Když se po 45 minutách vrátili, Maddie v pokoji nenašli.

Policisté teď prošetřují poslední stopu. Podle té by za zmizením Maddie měli stát tři zloději, které Maddie vyrušila během vloupání do apartmánu rodiny McCannových. Mezi zloději by měl být tehdy šestnáctiletý mladík a muž, který v portugalském resortu pracoval.

Podle listu The Sun se podezřelí muži jmenují José Carlos da Silva (dnes třicetiletý), který v hotelovém komplexu pracoval jako řidič, Ricardo Rodrigues (24 let) a Paulo Ribeiro (53 let). Den po zmizení Maddie nenastoupil Da Silva do práce.

Zarážející na celém případu je, že policisté už podezřelé jednou vyslýchali! Ti se jim přiznali, že v letovisku kradli. To, že by měli podíl na zmizení Maddie, ale popírali. Britové ale na základě záznamů hovorů z mobilních telefonů jsou teď přesvědčeni, že trojčlenný gang byl v době, kdy Maddie zmizela, na místě činu.

Podezřelí volali v noci, kdy Maddie zmizela, z míst nedaleko dotyčného apartmánu. Dva z podezřelých byli následně viděni, jak se nedaleko hotelu hádají na balkóně. Když se jich ale lidé párající po Maddie zeptali, jestli neviděli malou dívku, tvrdili, že ne. Pak jeden druhému něco zašeptal do ucha a oba muži zmizeli.

Britská policie tak chce trojici znovu vyslechnout. Podle bulvárního listu The Sun tomu ale brání portugalské úřady, které žádost Britů odmítají s tím, že pro to neexistují žádné nové důkazy! Britové jsou z přístupu Portugalců frustrovaní.

"Podkopává to vyšetřování, bylo to tak celou dobu a je to tu zase. Jestli ty tři podezřelé nebudeme moci znovu vyslechnout, tak stopa vychladne a případ bude odložen," řekl pod podmínkou anonymity jeden z vyšetřovatelů listu The Sun.

Související

Soud pro lidská práva Štrasburk

Rodiče zmizelé Madeleine prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva

odiče Madeleine McCannové, která jako tříletá zmizela v roce 2007 na společné dovolené v Portugalsku, prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva. Stěžovali si na rozhodnutí portugalského nejvyššího soudu, který jim zamítl odškodné za pomluvu kvůli výrokům portugalského vyšetřovatele Gonçala Amarala.

Více souvisejících

Madeleine McCannová Velká Británie portugalsko

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 10 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Výhled počasí na příští víkend: Bude panovat typické jaro

Česko má za sebou první víkend, přičemž i ten příští má přinést velmi podobné počasí. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima se v sobotu a neděli budou držet kolem dvacítky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy