Rok 2017 podle Nostradama? Jedno proroctví je obzvláště děsivé

Londýn – Francouzský filosof Michel de Nostredame zvaný častěji Nostradamus sice žil už v 16. století a je už 450 let mrtvý, jeho příznivci a fanoušci však věří, že i přesto dokázal předpovědět některé události, jako byl teroristický útok z 11. září 2001, vzestup Adolfa Hitlera či vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách. Další proroctví by se pak mohla splnit už v dalším roce.

Po roce plném překvapení a politických rozrušení, se věřící znovu podívali na Nostradamovy spisy ve snaze předpovědě, co nás v příštím roce čeká. Některé z „předpovědí" teď přináší britský server Express.

V roce 2017 by se podle vykladačů věštcových spisů mohlo stát hned několik zásadních věcí. Čína by například mohla udělat odvážné kroky k vyléčení „ekonomické nerovnováhy" na světě s dalekosáhlými dopady, tvrdí Nostradamovi fanoušci.

Podle dalšího proroctví by pak Itálie mohla čelit finančním těžkostem spojeným s rostoucí nezaměstnaností a půjčkami. Je tak pravděpodobné, že se z této středomořské země stane „epicentrum" nové krize eurozóny. Země podle všeho zažije ekonomické otřesy a prohlubující se bankovní krizi.

„Aktuální supervelmoc", což je podle mnohých odkaz na USA, by se v roce 2017 měla proměnit v neovladatelnou a nekompetentní zemi. V lednu přitom do svého úřadu nastoupí nově zvolený prezident Donald Trump.

Další proroctví předpovídá nové příměří mezi Ruskem a Ukrajinou, kterému budou USA oponovat, ale které bude mít podporu ze strany EU.

V Latinské Americe se vlády podle předpovědi budou pohybovat směrem od levicových politik, což pomůže připravit půdu pro potenciální občanské nepokoje.

Nejděsivější z údajných proroctví je pak „horká válka" kvůli globální oteplování a klesajícím zdrojům. Největší hrozbu by měl představovat terorismus a biologická válka.

Související

Z rukou lze údajně věštit osud, budoucnost i odhadnout povahu člověka

Lze spolehlivě věštit z křišťálové koule? Návod, jak se stát vědmou

Je jasnovidectví opravdu pouze pro šarlatány a podvodníky, anebo na něm něco je? Lze spolehlivě pohlédnout do budoucnosti za pomocí křišťálové koule? Vědmy a věštci namítají, že většina lidí tento způsob předvídání věci budoucích zpochybňuje, jelikož při prvním i druhém čtení nic nevidí, a tudíž si okamžitě začnou myslet, že naletěli podvodníkům.

Více souvisejících

věštby zajímavosti

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy