Policie zatkla muže, který lhal o ztrátě nejbližších při požáru

Londýn - Policie zatkla muže, který lhal o tom, že při požáru londýnského věžáku Grenfell Tower přišel o ženu a syna. Za to, že chtěl tímto způsobem získat od úřadů peníze a ubytování, je podezřelý z podvodu, informovala dnes policie.

Premiérka Theresa Mayová zároveň jmenovala hlavu veřejného vyšetřování tragédie s nejméně 80 oběťmi na životech, bývalého soudce Martina Moorea-Bicka. Ten tlumil naděje obyvatel domu, že najde odpovědi na všechny otázky, informovala agentura Reuters.

Dvaapadesátiletý muž po požáru 14. června s hranou zdeptaností tvrdil, že při požáru 24podlažní budovy se sociálními byty na západě Londýna přišel o svou rodinu a veškerý majetek.

Policie však jeho tvrzení začala vyšetřovat, neboť v jeho příběhu našla nesrovnalosti. Sousedé vypověděli, že muž v domě nebydlel a policie zjistila, že žije na jihovýchodě Londýna a že nemá ani ženu, ani dítě. Zatčen byl ve středu.

Policie upozornila, že bude trvat měsíce, než dospěje ke konečnému počtu obětí nejtragičtějšího požáru v Británii od 2. světové války, ale domnívá se, že nikdo nepřežil ve 23 z celkového počtu 129 bytů.

"Všichni z nás by se měli zaměřit na podporu obětí a rodin, na to, aby dostali své milované zpátky z Grenfell Tower a na vyšetřování požáru. Ale budeme intenzivně vyšetřovat jakoukoli informaci o komkoli, kdo se pokusí obohatit na utrpení tolika lidí," prohlásila Fiona McCormacková, která vede policejní vyšetřování požáru.

Související

Více souvisejících

Velká Británie Londýn požár výškové budovy v Londýně (14. 6. 2017) Policie Velká Británie

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 38 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy