Američanky, které v Marseille žena postříkala kyselinou, promluvily. Co vzkazují útočnici?

Marseille – Jak jsme vás již informovali, zřejmě psychicky nemocná žena zaútočila ve francouzském Marseille na čtyři americké turistky kyselinou. Dvě ženy byly popáleny, další dvě utrpěly šok. Oběti teď poslali útočnici prostřednictvím sociálních médií vzkaz

Žena, která byla spolu se třemi kamarádkami, napadena kyselinou během dovolené v Marseille, zveřejnila na Facebooku zprávu pro útočnici. Courtney Siverlingová sice při útoku popálena nebyla, utrpěla však šok. Po útoku na Facebooku napsala: „Děkuji vám všem, kteří se zajímali, jestli jsme v pořádku a/nebo se za nás modlili. Při útoku v Marseille jsem nebyla zraněna. Francouzská policie a americký konzulát se zachovaly úžasně a my jsme za to tak vděčni.“

„Modlím se, aby se útočnice uzdravila ze své duševní nemoci ve jménu Ježíše a přijala odpuštění a spasení, které mohou pocházet pouze od Něho. 'Říkám o Hospodinu: Mé útočiště, má pevná tvrz je můj Bůh, v nějž doufám. Žalm 91: 2',“ uvedla s odkazem na výrok z Bible.

Michelle Krugová, která byla také cílem útoku, požádala své kamarády, aby se za útočnici modlili. „Chci, abyste všichni věděli, že moje kamarádky a já si vedeme dobře. Abych zasvětila ty, kteří to neslyšeli, tři moje kamarádky a já jsme dnes ráno byly napadeny na vlakovém nádraží v Marseille ženou s duševním onemocněním. Vylila na nás slabý roztok kyseliny chlorovodíkové z lahve na vodu, která se dostala do jednoho z mých očí a do očí mé kamarádky. Jsme všechny ošetřovány v místní nemocnici a očekáváme rychlé zotavení,“ uvedla.

„Pokud nám posíláte myšlenky a modlitby, prosím zvažte o modlitbu i za útočnici, aby mohla získat pomoc, kterou potřebuje a kterou si zaslouží. Duševní onemocnění není volbou a nemělo by být stigmatizováno. Chtěla bych poděkovat americkému konzulátu, francouzské policii a všem skvělým lidem, kteří nám dnes pomohli a zařídili, že jsme se cítily v bezpečí,“ uvedla. Ani nepříjemná zkušenost ji prý neodradila a má proto v plánu ve Francii strávit nějaký čas. „Těšíme se na pokračování této neuvěřitelné příležitosti žít a studovat ve Francii!"

Čtyři dívky ve věku kolem 20 let studují na Boston College, tři z nich jsou na studijním zahraničním pobytu ve francouzské metropoli, čtverá v dánské Kodani, uvádí server The Telegraph. Univerzita napadené dívky identifikovala jako Courtney Siverlingovou, Charlotte Kaufmanovou, Michelle Krugovou a Kelsey Kostenovou.  Ředitel kanceláře mezinárodních programů Boston College Nick Gozik uvedl, že ženy byly propuštěny z nemocnice a že se „zdá, že jsou vzhledem k okolnostem v pořádku".

Policie zatkla 41letou ženu hned po útoku přibližně v 9 hodin dopoledne místního času, tvrdí soudní zdroje. Už v minulosti trpěla duševní chorobu a má policejní záznam o krádeži. Oběti byly převezeny do nemocnice a propuštěny později téhož dne. Jedna trpěla částečnou ztrátou vidění v jednom oku.

Útočnice údajně použila kanystr na čistící tekutiny obsahující kyselinu chlorovodíkovou. Detektivům řekla, že ona sama byla napadena kyselinou, když byla mladší. Po útoku pak policistům ukázala své popáleniny, informoval list La Provence.

Související

Francouzský herec Gérard Depardieu

Slavný herec Gérard Depardieu byl ve Francii zadržen

Slavný francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí zadržen pařížskou policií, uvedla BFMTV. Kriminalisty zajímají případy dvou žen, které hvězdu světové kinematografie obvinily ze sexuálního napadení během natáčení filmů v posledních deseti letech. Depardieu je ve vazbě od osmi hodin ráno, vinu dlouhodobě odmítá. 

Více souvisejících

Francie USA (Spojené státy americké) útoky kyselinou

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy