Střelba ve Švédsku: Útočník zasáhl několik lidí

Stockholm - Nejméně čtyři lidi dnes večer v centru jihošvédského Malmö postřelil neznámý útočník, který je na útěku.

V centru jihošvédského Malmö bylo dnes večer postřeleno pět lidí, tři z nich jsou ve vážném stavu. Policie uvedla, že případ nesouvisí s terorismem a že veřejnosti již nebezpečí nehrozí. Zadržen dosud podle portálu deníku Expressen nikdo nebyl. Okolnosti a motiv střelby policie nesdělila. Podle médií nelze vyloučit vyřizování účtů, což může naznačovat fakt, že o tři zraněné se policie v minulosti zajímala.

Incident se stal na třídě Drottninggatan v centu města v bezprostředním sousedství policejní stanice. V době střelby zde lidé slavili vítězství svého fotbalového týmu na mistrovství světa v Rusku nad Jižní Koreou.

Svědkové vypověděli, že slyšeli zhruba 15 výstřelů. Podle švédské agentury TT mohlo být vypáleno až 20 ran. Jedna z kulek náhodně zasáhla člověka, který v domě u místa incidentu hrál počítačové hry. Dva zraněné do nemocnice odvezli svědci, dalšímu pak pomohl policista.

Deník Aftonbladet cituje svědka Jonatana Burhoffa, který novinářům řekl, že viděl zraněné osoby, jak byly posazeny do osobních automobilů, které "vyrazily co nejrychleji" pryč.

Policie také doplnila, že bezpečnost v tamní nemocnici byla zesílena poté, co byla střelba nahlášena. V prohlášení se také uvádí, že policisté dostali informaci, že "jedna osoba byla dovezena do nemocnice v soukromém voze."

Původní zprávy udávaly, že střelec je na útěku. Policie nyní sdělila, že centrum města uzavřela a provádí výslechy, aby do případu vnesla jasno.

Související

Švédská policie

Střelba ve švédském nákupním centru si vyžádala jednu oběť

Jednu oběť si dnes vyžádala střelba v nákupním centru Emporia ve městě Malmö na jihu Švédska, uvedla podle agentury AFP policie. Ta původně informovala o dvou zraněných, později ale oznámila, že jedna osoba svým zraněním podlehla. Podezřelý byl podle policie zadržen a veřejnost už není v ohrožení.

Více souvisejících

střelba ve Švédsku Švédsko

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy