V Británii se zřítil vrtulník majitele fotbalového Leicesteru, údajně v něm sám zemřel

Vrtulník majitele fotbalového klubu Leicester City se po dnešním večerním zápase anglické ligy zřítil u stadionu.

Jaký je osud posádky a zda byl na palubě i thajský vlastník klubu Vičaj Srivadtanaprapcha, není zatím jasné. Podle médií ale měl přijít o život on i další tři členové posádky.

Šedesátiletý Srivadtanaprapcha koupil Leicester před osmi lety a po sezoně 2015/16 s ním slavil senzační titul šampiona Premier League. Stroj skončil v plamenech krátce po startu zhruba hodinu po zápase s West Hamem (1:1).

Podle svědků se vrtulník vymkl kontrole a spadl na parkoviště vzdálené jen pár stovek metrů. Podle reportéra Sky Sports News vzlétal přímo z hřiště po každém utkání a Srivadtanaprapcha se většinou ze stadionu vracel do Londýna.

Související

Věznice

Za explozi v Leicesteru padla tři doživotí: Muži nechali chladnokrevně zemřít pět osob

Doživotní tresty dnes vyměřil soud v Leicesteru trojici mužů, která letos v únoru v tomto středoanglickém městě vyhodila do povětří dům ve snaze získat 300.000 liber (8,7 milionu Kč) na pojistném a usmrtila při tom pět osob. Na konci loňského roku je tribunál shledal vinnými z pětinásobné vraždy. Dva pachatelé, Aram Kurd a Arkan Ali, stráví za mřížemi minimálně 38 let, třetí Hawkar Hassan nejméně 33, informoval web BBC News.

Více souvisejících

Leicester City Velká Británie Vičaj Srivadtanaprapcha

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy