Do Polska se sjeli vymítači ďábla z celého světa

Varšava - Do Polska se sjely více než tři stovky vymítačů ďábla z celého světa. Na týden dlouhé konferenci budou rokovat o upírech, posedlosti ďáblem nebo mentálních nemocech, informuje v pátek agentura AFP.

"Letošní kongres se zaměří na šířící se módu vampirismu v Evropě a v celém světě, schizofrenii a další duševní nemoci a stejně tak na ďábelské lsti během zaříkání," cituje agentura AFP prohlášení exorcistů v rádiu římskokatolického kláštera Jasna Gora, kde se konference koná."Konference se účastní knězi a také laici, kteří pracují s exorcismem nebo přišli do styku s posedlostí ďáblem či jiným pokoušením zlých duchů," prohlásil polský exorcista, kněz Andrzej Grefkowicz.Z Indie přicestoval také světoznámý vymítač ďábla, kněz Rufus Pereira. Mezi účastníky je i vrchní exorcista z vídeňské arcidiecéze Larry Hogan.Konference vymítačů ďábla se koná jednou za dva roky.V klášteře Jasna Gora se nachází proslulá Černá madona, která podle mnohých Poláků koná zázraky. Podle legendy madonu namaloval apoštol svatý Lukáš na desku stolu z domova svaté Rodiny. Podle historiků se ikona dostala do Polska během 14. století.Zhruba 90 procent Poláků se hlásí k římskokatolické církvi. Polsko tak patří k nejvíce nábožensky založeným zemím v Evropě.

Související

Andrzej Duda

Polsko je připraveno hostit jaderné zbraně, varuje Duda Moskvu

Polský prezident Andrzej Duda deklaroval připravenost své země se podílet na programu NATO spočívajícím ve sdílení jaderných zbraní. Varšava o zařazení do programu požádala loni v červnu. Duda vysvětlil, že Polsko projevilo ochotu kvůli sílící hrozbě z Ruska. 

Více souvisejících

Polsko exorcismus

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy