Němky pašovaly mrtvolu do letadla, vezly ji na invalidním vozíku

Liverpool - Dvě Němky se pokusily na letišti Johna Lennona v Liverpoolu nastoupit do letadla s mrtvým manželem v invalidním vozíku, informuje v pátek agentura Reuters.

Policisté zatkli Gittu Jarantovou a její dceru Anke Anusicovou v úterý poté, co se pokusily do letadla nastoupit s mrtvým příbuzným. Tělo jednadevadesátiletého muže s černými brýlemi vezly ženy na invalidním vozíku a chtěly s ním odletět do Německa.

Zaměstnancům letiště připadaly ženy podezřelé, zavolali proto policii. Protože ženy nepředložily dokumenty, které by je opravňovaly k převozu zesnulého, byly zadrženy.

Dcera i matka odmítají obvinění, že se pokusily mrtvolu odvést do Německa bez zaplacení nákladů na repatriaci, a tvrdí, že Willi Jarant byl při cestě na letiště živý.

„Nejsem pašerák. Můj Willi pouze zemřel na letišti,“ prohlásila šestašedesátiletá Gitta Jarantová, manželka jednadevadesátiletého muže. „Najednou byl bez života, vypadal jako vosková figurína. Jeho nehty náhle zmodraly. Doma byl ještě teplý, přísahám!“ líčila Jarantová.

„Willi trpěl Alzheimerem a byl ve špatném zdravotním stavu. Chtěl se proto vrátit do Německa, aby tam zemřel. Když jsme dorazili na letiště, byl v taxíku ještě živý,“ potvrzuje prohlášení své matky Anke Anusicová. „Ráno snědl snídani. Nejméně osm lidí ho vidělo naživu,“ brání se jedna ze zadržených žen.

Gitta Jarantová doufá, že se jí podaří co nejdříve odjet z Británie zpět do Německa. „Chci nechat Williho zpopelnit a s jeho popelem odletět domů do Berlína,“ řekla.

Policie obě ženy propustila na kauci.

Příčina úmrtí muže zatím není známa.

Související

Policie ČR, ilustrační foto

Policie obvinila muže, který s nožem vyhrožoval ve škole v Ostravě

Policie pokročila s vyšetřováním incidentu, který řešila na začátku nového školního týdne dramatické chvíle v jedné ze škol v Ostravě. Rodič jednoho z dětí si tam přišel vyřizovat účty s učiteli, přičemž se vybavil kapesním nožem. Nyní si vyslechl obvinění. 

Více souvisejících

krimi Velká Británie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

Německo, ilustrační foto

Německo nevyužilo šanci, kterou dostalo po válce. Zahazuje veškerý pokrok i demokracii

Němci nejen od Evropy dostali po skončení druhé světové války úplně všechno. Pomoc od Spojených států, francouzské odpuštění a obnovení mocenské pozice na mezinárodní scéně. Jedna z největších ekonomik světa ale nedokázala tuto jedinečnou šanci dobře zužitkovat a místo toho dnes čelí výrazné ekonomické krizi, a dokonce hrozícímu nástupu krajní pravice.

včera

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Izraelské útoky na Hizballáh budou pokračovat, dokud bude Západ mlčet

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve čtvrtek prohlásil, že izraelské útoky na libanonské hnutí Hizballáh budou pokračovat, dokud bude Západ mlčet. V rozhovoru pro média v New Yorku vyjádřil naději, že nový americký prezident přispěje ke zlepšení vztahů mezi Ankarou a Washingtonem. Zdůraznil také, že případné zapojení Turecka do organizací BRICS a ASEAN není náhradou za jeho členství v NATO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Češi potřebují novou stranu, ale ne catch-all party. Její zavedení bude stát značné úsilí

Současné politické strany ztrácejí důvěru voličů a jsou vnímány jako odtržené od reálných problémů. Podle nedávných průzkumů se důvěra ve vládu a parlament drží na historických minimech, což svědčí o hluboké nespokojenosti občanů s politickou reprezentací. Řešením může být zcela nová strana, ta se ale musí prosadit v zavedeném konkurenčním prostředí.

včera

včera

včera

Maďarsko by se nezachovalo jako Ukrajina, prohlásil Orbánův muž. Opozice je na nohou

Maďarští opoziční politici ostře kritizovali výroky Balázse Orbána, politického ředitele úřadu předsedy vlády, který v rozhovoru pro server mandiner.hu prohlásil, že Maďarsko by se v případě ruské vojenské agrese nezachovalo jako Ukrajina. Uvedl to server telex.hu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy