Skandál? Královnin strážce se před Buckinghamským palácem neudržel... VIDEO

Londýn – Hradní stráže po celém světě před různými budovami jsou známé tím, že vydrží stát zcela nehybně a bez emocí. Naopak turisté jsou známí tím, že se pokoušejí stráž rozesmát a vyvést z míry. A v Londýně uspěli.

V Londýně před Buckinghamským palácem se čtyřem Američanům oblečeným do tradičního židovského obleku podařilo rozesmát člena královské stráže, který má na sobě uniformu jezdectva. Není zcela jasné, kdy se celá událost stala, jména „pachatelů" ani rozesmátého člena stráže nebylo zveřejněno, uvedl britský list The Telegraph.

Američan, na videu identifikován jen pod jménem Yankel, začal svůj „útok" tím, že se postavil hned vedle mladého vojáka. Pak začal vyprávět: „Já a on jsme spolu chodili do školy. Pak si šel svou vlastní cestou."

Člen stráže je stále klidný, tak Yankel přitvrdil: „Vzpomínám si, že jsme spolu seděli v jedné lavici. On si vždy četl nějakou knihu, já jsem byl spíš ten zlobivý....Když jsem se ho na něco ptal, jen kýval hlavou ano-ne. Jak se jmenuješ? Ne."

Stráž je stále klidná, nicméně po minutě se už voják neudržel a rozesmál se, když Yankel zmínil, jak jeho spolužáka ještě ve dvaceti matka vyzvedávala ze školy. Yankel je na svůj kousek patřičně hrdý a na videu mluví o vítězství nad členem stráže.

Video bylo zveřejněno ve středu a reakce nejsou právě kladné. Aryeh Kalman ve svém komentáři napsal: „Jakožto Angličan jsem byl nejprve hluboce zahanben. Vždyť ti vojáci pokládají své životy za naši vlast." Později ale Aryeh připustil, že byl šprýmem přeci jen pobaven. Jiný příspěvek je ostřejší: „Naprosto skandální. Taková neúcta. Stydím se, že to udělal žid."

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

Velká Británie Královna Alžběta II.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy