Britka se "provdala" za mrtvého vojáka

Londýn - Dvacetiletá Britka se v pátek "provdala" za vojáka, který před čtyřmi měsíci padl při přestřelce s povstalci v Afghánistánu. Symbolický obřad se konal v den, kdy se měla dvojice původně brát, informuje deník Daily Mail.

Jonathan Burgess a jeho snoubenka si naplánovali svatbu na 17. září. Ačkoliv Jonathan před čtyřmi měsíci padl v Afghánistánu, Kelly se svatby přesto nechtěla vzdát.

V pátek proto symbolickou svatbu uspořádala u Jonathanova hrobu v Nottinghamshiru. Na slavnost přišlo 50 hostů, kteří přihlíželi, jak kněz oddával Kelly oblečenou do svatebních šatů s padlým vojákem.

Kelly, která v květnu po Jonathanově smrti porodila dcerku Abigail, se usmívala: "Bylo to zvláštní. Všichni plakali, jen já ne."

"K ostatním hrobům pořád chodili lidé, ale já jsem se o to nestarala. Brala jsem si svého přítele. Nechala jsem mu na hrobě svatební přání s nápisem 'S láskou Kelly'. Nebylo na tom nic divného, cítila jsem, že tam byl Jonathan se mnou," dodala Britka.

Kelly koupila také dva snubní prsteny. Jeden si vzala sama, druhý, který by jinak patřil Jonathanovi, dá své dceři.

Související

Více souvisejících

Velká Británie svatba

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Bitva o Normandii, Operace Overlord - americký hřbitov a památník padlých

80 let ode Dne D: Na hrdinství spojenců nesmíme zapomenout, 6. června 1944 se otevřela cesta k Paříži

Přesně před 80 lety, dne 6. června 1944 započala operace Neptun, lépe známá pod názvem vylodění v Normandii nebo Den D. Šlo o největší námořní invazi v historii a odstartovala osvobození evropského kontinentu z područí německé nacistické okupace. Tato akce byla součástí rozsáhlejší operace Overlord, jejímž cílem bylo ovládnutí celé Normandie, respektive severní Francie. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimír Putin na summitu Rusko Afrika 2023

Putin opět blouzní. Rusko podle něj válku na Ukrajině neazačalo

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu prohlásil, že Rusko a USA jsou v "neustálém kontaktu" ohledně možné výměny vězňů, která by mohla zahrnovat i propuštění amerického novináře Evana Gerškoviče, jenž byl minulý rok zatčen kvůli obvinění ze špionáže. Uvedla to agentura AFP.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hasiči odklízí následky tragické srážky vlaků v Pardubicích. (6.6.2024) Prohlédněte si galerii

Video zachytilo vlakové neštěstí v Pardubicích. Rychlík zřejmě projel zákaz

Středeční tragickou srážku vlaků zachytila kamera, a to včetně ohlušující rány způsobené nárazem. Vlakovou nehodu nepřežili čtyři lidé, další desítky osob utrpěly zranění. Podle dosavadních zjištění Drážní inspekce rychlík projel zákaz. Policie se případem zabývá pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. 

před 6 hodinami

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Ukrajinská armáda v noci zaútočila drony na Rusko

Ukrajinské ozbrojené síly v noci na čtvrtek drony zaútočily na ropnou rafinerii v Novošachtinsku v Rostovské oblasti na jihu Ruska i na sklad ropných látek v městské části Staryj Oskol v Belgorodské oblasti.

před 6 hodinami

Volby, ilustrační foto

Eurovolby poskytují dezinformátorům i hackerům možnost manipulace. EU má nástroje na zamezení cizímu vměšování

Volby do Evropského parlamentu jsou kvůli svému rozsahu velmi lákavé pro různé zájmové skupiny. Jejich prostřednictvím se mohou pokusit ovlivnit směřování politiky Evropské unie. Stačí k tomu ovlivnění voleb v jediné zemi, která může změnit celý rozhodovací proces v evropských institucích. Z Evropské komise ale zaznívá, že Unie má nástroje pro to, aby vměšování zabránila. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

UNICEF: Více než čtvrtina dětí na světě nemá co jíst

Více než jedno ze čtyř dětí mladších pěti let na světě žije ve "velké" potravinové chudobě, což znamená, že více než 180 milionům dětí hrozí nepříznivý vliv na jejich růst a vývoj. Oznámil to ve středu Dětský fond Spojených národů (UNICEF), informuje agentura AFP.

před 8 hodinami

Lotyšsko zabavuje auta opilým řidičům. Opancéřuje je a pošle na Ukrajinu

Lotyšsko posílá Ukrajině vozidla zabavená opilým řidičům. Tímto způsobem baltská země bojuje proti řízení pod vlivem alkoholu a současně pomáhá Ukrajině, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy