Novým velvyslancem Ruska v USA byl jmenován Antonov, zastánce tvrdé linie

Moskva - Novým ruským velvyslancem ve Spojených státech byl jmenován Anatolij Antonov, je označován za přívržence tvrdé linie ve vztazích k USA. Jeho předchůdce Sergej Kisljak skončil v červenci.

Od té doby se o Antonovovi spekulovalo jako o jeho pravděpodobném nástupci. Antonov v minulosti zastával také funkci náměstka ministra obrany.

Kisljak (66), který byl ruským velvyslancem v USA od roku 2008, se ocitl v centru pozornosti poté, co se jeho jméno objevilo v souvislosti s aférou kolem údajného ruského vměšování do loňských amerických prezidentských voleb.

Poprvé o jeho stycích s lidmi kolem Trumpa média informovala po rezignaci prezidentova poradce pro národní bezpečnost Michaela Flynna.

Kvůli údajným zatajeným schůzkám s Kisljakem se do problémů dostal také ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Rovněž přes Kisljaka prý Trumpův zeť a poradce Jared Kushner domlouval zřízení tajného komunikačního kanálu s Kremlem.

Související

dron General Atomics MQ-9 Reaper

Moskva uvedla, že incident se zříceným americkým dronem považuje za provokaci

Za provokaci označil ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov úterní incident, při němž se po možném střetu s ruskou stíhačkou zřítil do Černého moře americký bezpilotní letoun. Americká strana podle diplomata nesdělila, zda bude mít tato záležitost pro Rusko nějaké následky. Informovala o tom agentura Reuters. 

Více souvisejících

Anatolij Antonov (velvyslanec) Sergej Kilsjak Rusko USA (Spojené státy americké) diplomacie

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 8 hodinami

Masivní bezpečnostní operace, zákaz letadel, vzdušné taxíky. Francie se chystá na olympiádu

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy