Známý ruský herec skončil na jednotce intenzivní péče

Moskva - Ruský herec a režisér Oleg Tabakov (82), který byl v pondělí hospitalizován, zůstává na jednotce intenzivní péče moskevské nemocnice. Jeho stav je vážný, nicméně dle lékařů stabilizovaný.

Divadlo Tabakerka zprvu tvrdilo, že umělec podstupuje pravidelnou prohlídku u zubaře. Média mezitím spekulovala o zápalu plic. Hospitalizaci z této příčiny nakonec potvrdili Tabakovovi synové. Mezitím byla z "technických příčin" zrušena tři představení, ve kterých Tabakov stále hraje.

Umělec, který je považován za legendu ruského filmu a divadla, je dobře znám i českým diváků, a to nejen proto, že měl výraznou roli ve filmu Antonína Moskalyka z roku 1984 Kukačka v černém lese. Ze široké škály Tabakovových rolí ční snímky Oblomov, Vojna a mír, Moskva slzám nevěří či Sviť, sviť, má hvězdo.

Často hostuje v USA i po Evropě, své dlouholeté zkušenosti navíc předává studentům řady vysokých škol, včetně pražské DAMU. Na českých divadelních prknech se poprvé objevil v roce 1968 jako Chlestakov v Revizorovi v Činoherním klubu, v poslední letech v Praze několikrát hostovalo jeho divadlo Tabakerka.

Související

Více souvisejících

Rusko Oleg Tabakov (herec)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy