Kolik stál britské daňové poplatníky pohřeb profesionálního kriminálníka?

Londýn - Včera se konal v britské metropoli pohřeb Henryho Vincenta (37). Toho v sebeobraně při vloupání do svého domu ubodal Richard Osborn-Brooks (78). Pohřeb se poněkud zvrhl a nakonec muselo být nasazeno 50 příslušníků policie a dvě policejní helikoptéry.

Vše začalo minulý měsíc. Dne 4. dubna se recidivista Vincent vloupal do domu důchodce Osborna-Brookse. Mezi muži došlo potyčce a Osborn-Brooks Vincenta pobodal a zabil. Majitele domu obvivila policie z vraždy, ale později byl propuštěn bez dalšího obvinění, informuje The Telegraph.

 

Vincent patřil do známé zločinecké rodiny, která se specializuje na okrádání seniorů. Sám Vincent si odseděl 6 let za podvod, kdy ze starého muže vylákal 72 000 liber (2 088 648 Kč) na opravu střechy. Jeho otec a jeho pět strýců byli také za podobné činy odsouzeni.

Otec Vincenta nyní žije na farmě v hodnotě 1,7 milionu liber (49 315 300 Kč), kterou koupil od přestárlé majitelky za šestinu.

Na včerejší pohřeb, který údajně stál rodinu 100 000 liber (2 900 000 Kč) se sjela v několika desítkách limuzín značky Mercedes elita londýnské galerky. Mnozí s ručníky na hlavách, aby je policie nemohla poznat. Těm se také především nelíbila přítomná média a tak na ně zaútočili.

 Policie musela nasadit posily a nad oblastí po celý den hlídkovali vrtulníky. Situaci uklidnilo až zatčení nejagresivnějších smutečních hostů. Celkem opatření okolo Vincentova pohřbu vyšla daňové poplatníky na 15 000 liber (435 135 Kč).

„Nikdy jsme nic podobného nezažili,“ tvrdí lidé žijící kolem malého londýnského kostela, kde se svérázné rozloučení konalo. Většina fandí Osborn-Brooksovi.

 „Udělal dobře,“ říká jeden ze sousedů, „mě vykradli třikrát a policie nic.“ Když se někdo pokusí udělat před domem, kde došlo k incidentu památníček nebo položit květiny, sousedé je okamžitě ničí a vyhazují.

Sám Osborn-Brooks, po sérii výhrůžek a útoků rodiny Vincenta, žije nyní se svojí ženou na tajném místě s celodenní policejní ochrannou.  

Související

Více souvisejících

krimi pohřebnictví Velká Británie

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hamás odmítl "mimořádně velkorysou" nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy