Politická korektnost spasí svět - i proti jeho vůli

Komentář – Lidé se od věků snaží ze světa udělat lepší místo. Nejdříve oheň, poté kolo, dům… V poslední době k vylepšování světa slouží geniální vynález zvaný politická korektnost. Ta se zaměřuje na zlá slůvka, nesprávné chování a vše, co by citlivým lidem mohlo způsobit bebíčko na duši. Ti, kteří se nechovají podle zásad politické korektnosti, jsou bez milosti zničeni.

To se například stalo automobilovému závodníkovi americké série NASCAR Conoru Dalymu. Firma Lilly Diabetes stáhla veškerou reklamu z jeho vozu a veškerou podporu jeho týmu. Čeho strašného se Conor dopustil? Ničeho! Ovšem jeho otec Derek ano! Před více než 30 léty v rádiu použil zakázané slovo na "n" označující Afroameričana. Derek sám přišel o místo komentátora. Syn Conor sice v době, kdy otec vyřknul nevhodné slůvko nebyl na světě, ale politicko-korektní vina je dědičná a musí pykat i syn.

Na to, aby bylo vše v pořádku, samozřejmě musí dohlédnout speciální komise, a od toho je tu Hollywood, aby ukázal cestu. Koalice zástupců amerického filmového průmyslu ReFrame oznámila, že bude počítat ženy ve štábu a ve filmech  i dobu, jak dlouho jsou vidět herečky na plátně. Filmy, které splní všechny požadavky bude organizace doporučovat. Zvláštní bonus bude za rasovou a genderovou různorodost. Hodnocením zatím neprošlo Vykoupení z věznice Shawshank, Dvanáct rozhněvaných mužů a Přelet nad kukaččím hnízdem. Naopak většina porno producentů je zatím v klidu.

Ovšem věční bojovníci za dobro světa to začínají mít poslední dobou mimo USA těžké. Bývalá britská konzervativní ministryně pro ženské otázky Victoria Atkinsová v souvislosti s rostoucím počtem změn pohlaví u teenagerů, kdy v letech 2012-13 došlo k pouhým 314 změnám pohlaví oproti loňsku, kdy došlo 2519 operacím, varovala před „nedostatečným kritickým vyšetřením před tímto tolik život měnícím zákrokem“, který „mnozí mladí lidé podstupují v době, kdy jejich sexualita není vyjasněna“ a má obavy, že jejich životy „jsou obětovány na oltáři politické korektnosti“.  

Když se organizace LGBT+ pokusila ukončit veškeré debaty o programu s tím, že komentáře Atkinsové jsou homofobní, ničí program změny pohlaví a ničí životy, nedočkalo se jí podpory. Ba byla dokonce obviněna odborníky a širokou veřejností, že se jako „transgender lobby“ pokouší o přerušení debaty, umlčování lidí s jiným názorem neschopnost diskuse. Zdá se, že se v Británii chystá debata bez politické korektnosti založená na kritickém myšlení.

Politická korektnost vznikla v 60. až 70. letech a měla pomoci Americe překonat období segregace a pomoci vytvořit jednu společnost bez rozdílů ras, vyznán a sexuální orientace. Během let se však změnila v obludného molocha, který tupě a hloupě požírá každého, kdo jen trochu překročí její hranice. V poslední době se to ovšem čím dál častěji stává různým aktivistům, kteří právě pod praporem politické korektnosti s takovou chutí tepali a ničili ostatní. Jen budoucnost ukáže, zda se svět vrátí k normální otevřené debatě, jejíž jediným omezení bude prostá lidská slušnost, či bude politicko-korektní šílenství vyhnáno do nových nevídaných otáček.   

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) politická satira Velká Británie LGBT+ Hollywood

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy