Mladá banka nabízí vyšší úroky z vkladů za aktivní chůzi

Mladá ukrajinská banka Monobank chce, aby její klientela nejen bohatla, ale také byla zdravější. Přišla proto se speciální nabídkou úročení vkladů ve výši až 21 procent pro zákazníky, kteří ujdou denně 10.000 kroků, píše list The Guardian.

Monobank je digitální bankou, která poskytuje služby prostřednictvím mobilní aplikace. Novinka funguje tak, že klient si do chytrého telefonu stáhne příslušnou zdravotní aplikaci, která monitoruje jeho fyzickou aktivitu. Banka si stahuje data každý den a těm, kdo ujdou 10.000 kroků, úročí jejich úspory 21 procenty. Komu se tři dny po sobě nepodaří cíl splnit, sníží sazbu na 11 procent. Celkem se bance za více než rok činnosti podařilo získat přes půl milionu klientů, speciální sazbu využívá asi 1500 klientů.

"Pokud naše sportovní vkladové účty motivují lidi k většímu výkonu, je to dobrá věc pro naše majitele účtů i pro Monobank," komentuje novinku vedení společnosti.

V úmrtnosti na kardiovaskulární onemocnění patří Ukrajině ve světě druhé místo počtem téměř 396 úmrtí na 100.000 obyvatel. Podle prognózy bude v roce 2030 obézních 50 procent mužů.

V počátcích se na trhu objevily nástroje, které klientům umožnily splnit fyzickou aktivitu, aniž by se o to přičinili. Někteří ušli 10.000 kroků dřív, než je v lidských možnostech. Hříšníkům banka stáhla úrokovou sazbu na minimum.

Související

Více souvisejících

Ukrajina Monobank Lidé

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy