Potvrzeno. Vůdce kavkazských extremistů Doku Umarov byl zabit ruským komandem

Moskva - Ruské bojové jednotky zabily v prvních měsících letošního roku obávaného vůdce islámské teroristické skupiny Kavkazský emirát Doku Umarova. Více než dalších dvě stě militantů pak bylo zatčeno. Oznámil to ředitel ruské tajné služby FSB Alexandr Bortnikov. Informuje server pravda.ru.

Umarov, vůdce povstalců ze severního Kavkazu, byl zapleten do velkého množství krvavých teroristických útoků. Mezi jinými organizoval výbuch něvského rychlíku v roce 2009, exploze v moskevském metru o rok později a atentát na letišti Domodědovo v ruské metropoli před třemi lety.

Ředitel FSB Bortnikov nyní oznámil, že v prvním letošním čtvrtletí došlo k celkem 33 protiteroristickým operacím. Zabito při nich bylo 13 povstaleckých vůdců a 65 bojovníků. Dalších 240 teroristů a jejich napomahačů ruské jednotky zatkly. Zabránit se pak podařilo nejméně devíti teroristickým útokům.

Související

Více souvisejících

Rusko čečensko Terorismus

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Orbán vzkazuje Stoltenbergovi: NATO nás má chránit, ne vtahovat do světového konfliktu

Severoatlantická aliance je obranná aliance, která vznikla s cílem zajistit ochranu členských států a ne zasahovat do ozbrojeného konfliktu mimo území NATO, čímž vzniká nebezpečí světové války. V rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Rádio to řekl předseda maďarské vlády Viktor Orbán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy