Škodovka obhájila prestižní cenu. Autem roku 2016 je Superb

Mladá Boleslav - Škoda Superb byla v úterý večer vyhlášena autem roku 2016. V anketě Klubu motoristických novinářů a klubu motoristických publicistů porazil Superb s přehledem všechny konkurenty. Druhé místo obsadil Opel Astra. Třetí příčka patří Subaru Levorg.

Anketu vyhlašují Klub motoristických novinářů a Klub motoristických publicistů ve spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu. Odborná porota složená z novinářů vybírala letos z celkem 30 vozů, z nichž vybrali pětici finalistů.

Během slavnostního večera v TOP Hotelu Praha nakonec porotci určili konečné pořadí. Novináři mezi pětici vozů rozdělovali celkem 150 bodů. Bodovali pětici kategorií - jízda, užitná hodnota, ekonomika, technologie a design. Superb získal celkem 1 422 bodů. Druhý Opel Astra 1 125 bodů.

Trofej si přišli převzít člen představenstva společnosti Škoda Auto Bohdan Wojnar a ředitel prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček. škodovka slavila i v loni, kdy se autem roku stal nový model Fabia. Superb je mezi finalisty také v mezinárodních anketách Evropské auto roku a Světové auto roku.

Superb uspěl i u veřejnosti, když v internetovém hlasování ovládl kategorii Střední a vyšší střední třída před vozy Subaru Outback a BMW 7. V hlasování veřejnosti uspěli v dílčích kategoriích také další finalisté. Opel Astra zvolila veřejnost coby nejlepší vůz nižší střední třídy, právě před Subaru Levorg, které v celkovém hodnocení obsadilo se 1 042 body třetí místo.

Čtvrtá příčka v celkovém hodnocení patří s 851 body Volvu XC90, které zároveň veřejnost zvolila jako nejlepší terénní a velkoprostorový vůz, kde Volvo porazilo Volkswagen Touran a Land Rover Discovery Sport.

Pátý z finalistů Ford Mustang, který od odborné poroty obdržel 810 bodů, byl zároveň veřejností zvolen za nejlepší sportovní vůz. Za ním se umístili Audi R8 a Mercedes-AMG GT. Oceněny byly také nejlepší městské vozy, kde triumfovala Mazda a to hned se dvěma modely. První příčka patří modelu CX-3, třetí pak Mazdě 2. Mezi ně se vtěsnala Honda HR-V.

Související

Škoda Superb 4 Prohlédněte si galerii

Škoda představila čtvrtou generaci vlajkové lodi Superb. Na jejím vývoji se podílela umělá inteligence

Automobilka Škoda dnes večer představila čtvrtou generaci své vlajkové lodi. Superb. Bude dostupná v šesti variantách motoru včetně mild-hybrid a plug-in hybrid. Nová generace bude mít také novější podvozek založený na technologii DCC+. Na vývoji nového vozu se podle informací představených na tiskové konferenci podílela i umělá inteligence.
Skici exteriéru čtvrté generace modelu Superb Prohlédněte si galerii

OBRAZEM: Nová Škoda Superb čtvrté generace. Jak se vám líbí?

Škoda Auto představila skici exteriéru svého nadcházejícího modelu Superb čtvrté generace, který se připravuje na svou světovou premiéru. Nový design nese prvky Modern Solid designového jazyka a zahrnuje zdokonalené Matrix-LED přední světlomety a zadní světla s krystalickými detaily. Globální představení vozu Superb proběhne živě 2. listopadu v 19:00 SEČ. Uvádí automobilka ve své tiskové zprávě, kterou má redakce EuroZprávy.cz k dispozici.

Více souvisejících

Škoda Superb Škoda auto

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy