Škoda chystá dvě novinky: Sportovní Karoq a omlazenou Fabii. Co bude ve výbavě?

Praha - Pod kapotu SUV Škoda Karoq se dostane dvoulitrový benzinový motor s výkonem 140 kW a 190 koní. Půjde tak o nejvýkonnější benzinový motor, který půjde v Karoqu koupit. Karoq ve variantě Sportline bude také mít sportovnější vnější i vnitřní vzhled. Dostane upravené nárazníky a černě lakovaná osmnáctipalcová kola. Vzhled doplní obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie a v černé barvě, tónovaná skla a černé střešní nosiče. Další novinkou z dílny Škoda Auto bude omlazená Fabie.

Karoq Sportline automobilka představí na autosalonu v Paříži v říjnu, uvedla dnes Škoda Auto v tiskové zprávě.

V nové variantě Sportline si lidé budou moci vybrat ze čtyř motorů, dvou benzinových a dvou naftových. Dvoulitrový benzinový bude automobilka dodávat s pohonem všech kol a automatickou převodovkou DSG. V interiéru budou černá sportovní sedadla se stříbrnými švy nebo pedály z nerezové oceli. Černou barvu budou mít také boční sloupky a stropnice.

Karoq se začal oficiálně prodávat loni v říjnu. Nahrazuje model Yeti, Škoda nabízí také větší SUV Kodiaq. Proti Yetimu se Karoq prodloužil o 16 centimetrů na 4,38 metru, šířka je 1,84 metru, tedy o 3,5 cm více. Zavazadlový prostor se zvětšil o 106 litrů na 521 litrů. Při sklopených zadních opěradlech činí objem až 1630 litrů.

V druhé polovině roku pak začne Škoda prodávat modernizovanou Fabii. V základní výbavě vyjde na téměř 260.000 korun. Končící model Fabie stál v základní výbavě podle aktuálního ceníku 243.900 korun.

V základní výbavě přibude manuální klimatizace, elektrické ovládání předních oken a vnějších zpětných zrcátek, lepší autorádio, palubní počítač nebo světelný asistent. Základní model bude mít pod kapotou litrový benzinový motor o výkonu 44 kW.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier dnes v tiskové zprávě uvedl, že současná modelová paleta automobilky má u zákazníků vynikající ohlas. Tržby automobilky v prvním pololetí vzrostly o 5,1 procenta na 9,16 miliardy eur (asi 234,4 mld.Kč). Provozní zisk ale klesl o 4,5 procenta na 821 milionů eur (asi 21 mld. Kč). Příčinou poklesu je zpřísněná regulace v oblasti emisních předpisů, výdaje potřebné na odpovídající budoucí technologie a nové produkty a také zvýšené personální náklady vyplývající z nové kolektivní smlouvy, která vstoupila v platnost v dubnu. Vliv na pokles měly také směnné kurzy.

Související

Škoda Karoq

Slovenská továrna VW zahájila výrobu modelu Karoq

Německá automobilka Volkswagen dnes ve svém závodě na Slovensku zahájila výrobu sportovně-užitkového vozu (SUV) Škoda Karoq. Výroba nového modelu zajistí práci pro 500 zaměstnanců, sdělil dnes ČTK bratislavský závod. Ten vypomáhá s montáží modelu Karoq z kapacitních důvodů.
S délkou 4,70 m, až sedmi místy k sezení a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, je Škoda Kodiaq prvním velkým SUV české automobilky

Automobily Kodiaq a Karoq nepochází z Vovkaničova návrhu, řekl u soudu znalec

Automobily společnosti Škoda Auto Kodiaq a Karoq a modely kol Vega a Triglav nevznikly na základě návrhů malíře a designéra Vlada Vovkaniče, uvedl dnes znalec u středočeského krajského soudu, který se žalobou umělce na společnost zabývá. Podle něj jsou mezi návrhy a vyráběnými auty značné rozdíly a ačkoli je v některých prvcích zřejmá podobnost, neshodují se. Soud by měl ve sporu rozhodnout 8. června.

Více souvisejících

Škoda Karoq Škoda Karoq Sportline Škoda auto Škoda Fabia

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy