Proč čekat? Najděte si letní tábor pro děti už nyní

Praha - Ať si počasí nebo kalendář říká, co chce, letní prázdniny jsou už opravdu blízko - obzvlášť pokud chcete, aby vaše děti část z nich strávily na letním táboře, který bude opravdu dobrý. Naštěstí nejste na hledání sami. Pomocnou ruku nabízí projekt Opravdu dobrý tábor, který spolek Pionýr odstartoval už před dvanácti lety. Ten přináší e-mailovou (opravdu@dobrytabor.cz) a telefonickou (222 247 529) poradnu a také webové stránky www.dobrytabor.cz, kde najdete mnoho rad a užitečných informací i nabídku míst na táborech pořádaných v Pionýru. Na řadě z nich bude letos pro děti připraven doprovodný program od BESIPu.

Hlavním a dlouhodobým cílem projektu Opravdu dobrý tábor je zvyšování povědomí a zájmu o téma kvality letních táborů. Zároveň vám ale může pomoci v mnoha konkrétních situacích, především teď v období před letními prázdninami...

Pomůže vám, pokud teprve vybíráte, nebo i když už máte "vyhlídnuto", ale nejste si jistí, jak se rozhodnout. Pak si určitě projděte Osmero dobrého tábora, které obsahuje základní pravidla, jež musí každý dobrý tábor splňovat. Najdete zde zásady týkající se bezpečnosti a hygieny, programové náplně tábora, jeho personálního zajištění a další.

Pomůže vám, také když hledáte konkrétní nabídky táborů. Na webu www.dobrytabor.cz totiž můžete vybírat z táborů pořádaných v Pionýru zkušenými vedoucími, kteří navazují na desítky let táborové tradice. A výběr rozhodně není vhodné nechat na poslední chvíli, což dokládají i čísla z posledních let...

"O pionýrské tábory je pořád zájem, ba dokonce čím dál větší. Jen ve srovnání posledních tří let přibylo na našich táborech 1800 dětí. Nejsou proto nijak výjimečné tábory, které už teď zjara mají téměř naplněný stav. Dokonce i když jsou třeba bez elektřiny a internetu...," doplňuje předseda Pionýra, Martin Bělohlávek.

Kromě nabídky táborů a osmera najdete na www.dobrytabor.cz i mnoho dalšího, například táborové příběhy, informační videa, fotografie, nejčastější dotazy a podobně.

Na pionýrské tábory se letos vypraví i BESIP. Krajští koordinátoři BESIPu vysvětlí dětem, jak se pohybovat ve skupině, jak se správně chovat na přechodu pro chodce nebo kdy mohou už bez doprovodu samy na silnici na kolo. Děti se také dovědí, jak se správně vybavit reflexními prvky. Projekt "BESIP jede na tábor" přiveze dětem i soutěž. Na začátku školního roku bude vylosováno 20 výherců, kteří pak získají zajímavé ceny.

Související

děti

Letních táborů dětí každý rok přibývá, loni jich bylo 4300

V Česku v posledních letech každý rok přibývá letních táborů. Zatímco v roce 2014 se jich konalo asi 3700, loni téměř 4300. V minulém roce se táborových pobytů zúčastnilo přes 230.400 dětí a mladých. Uvádí to zpráva o mládeži, kterou připravilo ministerstvo školství.
Děti

Děti se v září vrátí do lavic. Populární školy v přírodě jsou ale v ohrožení

Rostoucí počet nově infikovaných koronavirem a s ním související riziko druhé vlny epidemie, která se může sejít se sezónou chřipky a jiných respiračních onemocnění, ohrožuje školy v přírodě a jiné vícedenní aktivity pro děti. Řada českých škol se rozhodla tyto akce přesunout na podzim. Nyní ale samy nevědí, zda je zas nebudou muset znovu rušit.

Více souvisejících

Tábory protext děti

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy