V Krkonoších se o víkendu rozjedou další vleky. Kde si zalyžujete?

Hradec Králové - Letošní zimní sezóna nezačíná zrovna nejlépe, přesto se najdou místa, kde si můžete zalyžovat. V Krkonoších se v sobotu rozjedou další vleky. V provozu bude vlek v Peci pod Sněžkou, na Horních Mísečkách či na Horní Malé Úpě.

"V tuto chvíli je v provozu ve zkrácené podobě sjezdovka Anděl na Černé hoře a svah Sport 2, v sobotu se k těmto sjezdovkám přidá Javor 2 v Peci pod Sněžkou v celkové délce 1200 metrů," řekla Zina Plchová ze SkiResortu Černá hora - Pec.

Lyžaři dosud mohli ze sjezdovky Anděl využívat zhruba 300 metrů, díky technickému zasněžování v minulých dnech bude od soboty sloužit lyžařům zhruba 500 metrů této sjezdové tratě. Dospělí lyžaři zaplatí za celodenní lyžování v areálech SkiResortu 300 korun.

Na Horních Mísečkách by se měl rozjet vlek M, lyžovat se bude na sjezdovce Cvičná louka. Dospělý zaplatí za celodenní lyžování 320 korun, parkování na Horních Mísečkách je zdarma. Od soboty bude v provozu také vlek na Pomezkách, kde se vlekařům podařilo technickým sněhem pokrýt zhruba 400 metrů sjezdovky. Celodenní skipasy budou stát 200 korun.

Předpověď na víkend

Sobota:Zataženo s občasným deštěm. V Čechách od západu nad 500 m srážky smíšené nebo sněhové a odpoledne a večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Neděle:Zataženo, ojediněle sněžení nebo déšť se sněhem, pod 400 m déšť. Odpoledne od západu místy protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s se v Čechách bude měnit na jihozápadní, uvedl chmi.cz.

Související

Více souvisejících

Krkonoše Lyžování lyžařské areály

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy