Drony ohrožují civilní letadla, v Londýně málem došlo ke katastrofě

Londýn - Drony začínají být velmi rizikové pro civilní letectví. V červenci málem došlo ke katastrofě na londýnském letišti Heathrow, kde bezpilotní letadlo vážně ohrozilo přistávající airbus. O incidentu se veřejnost dověděla teprve včera.

Malý bezpilotní letoun, takzvaný dron, se pohyboval údajně ve výšce 213 metrů. Pilot Airbusu A320, který běžně pojme až 180 cestujících, zpozoroval dálkově řízené letadélko při přistání. Na radaru se prý ale neobjevilo. Zabránit střetu se mu údajně podařilo na poslední chvíli. Vyšetřovací zprávu se všemi podrobnostmi letecký úřad zveřejní v pátek.

Počet dronů ve vzdušném prostoru se v posledních několika letech výrazně zvýšil. V Británii jsou prý letos dokonce jedním z vánočních hitů.

Na nebezpečí střetu dronů s letadly nedávno upozornil také americký úřad pro bezpečnost leteckého provozu. Jen od června do listopadu zaznamenal po celém území USA prý až 25 případů, kdy dron do letadla téměř narazil.

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

Drony Letiště obecně Velká Británie

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy