Na D35 narazila auta do převrácené cisterny, doprava kolabuje

Olomouc - Na D35 v katastru Přáslavic na Olomoucku se dnes nad ránem převrátila cisterna převážející 22.000 litrů plynu. Poté do ní narazilo osobní a nákladní auto. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Cisterna převážející LPG havarovala krátce před 01:00, kdy z dosud nezjištěných příčin najela na krajnici, vyjela ze silnice, narazila do svodidel a převrátila se na bok.

"Žádný plyn z cisterny neunikal, cisterna nebyla poškozena a řidič nebyl zraněn. Hasiči se vrátili na základnu s tím, že přečerpání proběhne dnes ráno. V 6:08 však do cisterny narazil kamion," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči nyní hledají nejbezpečnější způsob, jak havarovanou cisternu vyprostit. "Po konzultaci s pracovníky firmy, která se specializuje na přečerpávání plynu, se nakonec nebude na místě nehody LPG z havarované cisterny přečerpávat. Dva jeřáby cisternu vyzvednou a plnou ji položí na podvalník, který ji převeze na původní místo určení," uvedla Hacsiková.

Havarovaná cisterna by měla být naložena na valník v odpoledních hodinách. Hacsiková upozornila, že v době manipulace s cisternou bude v okolí místa nehody z bezpečnostních důvodů uzavřena i nyní průjezdná část dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu.

Doprava je na dálnici D35 ve směru z Ostravy do Olomouce u exitu na 290. kilometru odkloněna na starou silnici vedoucí přes Velký Újezd, Daskabát, Kocourovec a Přáslavice dál na Olomouc. "Protisměrný jízdní pruh ve směru z Olomouce na Ostravu je průjezdný," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Řidiči musí na dálnici D35 u Velkého Újezdu ve směru od Ostravy na Olomouc počítat s kolonami. Dlouhé řady automobilů se už ráno kvůli nehodě tvořily i na silnici číslo 35 ve směru od Velké Bystřice na Olomouc, jelikož na ní sjížděly automobily z dálnice.

Doprava se komplikuje také na silnicích v okolí Lipníku nad Bečvou, po kterých se místu nehody snaží vyhnout řidiči osobních i nákladních automobilů. "Žádáme řidiče nákladní dopravy, aby nesjížděli z dálnice D35 v katastru Lipníka nad Bečvou na silnici I/47 ve směru na Osek nad Bečvou a Přerov a také nesjížděli z dálnice D35 směrem na Doloplazy a Tršice. Vznikají dopravní komplikace a tvoří se kolony," uvedla Urbánková.

Související

Dálnice, ilustrační fotografie.

D35 mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou zůstane uzavřena až do úterý

Minimálně do úterního dopoledne bude obousměrně uzavřena dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku, jejíž provoz přerušil nahnutý sloup elektrického vedení, řekl dnes ČTK mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol. Zabezpečení místa bude podle mluvčího poměrně technicky náročné, dodávka elektřiny do okolích míst je ale zajištěna. Doprava je odkláněna na exitu 276 ve směru na Ostravu a na exitu 281 ve směru na Olomouc, uvedla policie.
Ilustrační foto

Dopravu na D35 uzavřela nehoda kamionu

Dopravu na dálnici D35 na trase z Lipníku nad Bečvou směrem na Olomouc uzavřela nehoda nákladního vozidla. Dnes časně ráno se na 280. kilometru vozidlo převrátilo a náklad se vysypal do levého jízdního pruhu.

Více souvisejících

dálnice D35 Dopravní nehody Nehody kamiónů Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

před 44 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy