Opilce uprostřed dálnice srazilo auto. Na Liberecku mrtvý řidič, pět zraněných u Zlína

Prostějov/Zlín/Liberec - Muže (36) srazilo v sobotu časně ráno na dálnici D46 na Prostějovsku osobní auto. Na dálnici ve 03:00 stopoval, stál při tom v tmavém oblečení uprostřed silnice. U Havlovic na Liberecku narazilo v noci na dnešek auto do stromu. Jeho řidič na místě zemřel. Pět lidí, z toho tři těžce, se zranilo při eutonehodě na Zlínsku.

Zraněný chodec z dálnice skončil v nemocnici, v krvi měl téměř dvě promile alkoholu. "Z prvotního šetření vyplývá, že šestačtyřicetiletý chodec stopoval na uvedené dálnici a stál uprostřed pravého jízdního pruhu. Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla BMW, který v tu dobu projížděl uvedeným jízdním pruhem, chodce uviděl až na poslední chvíli," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Podle policie svou roli sehrálo také to, že měl muž na sobě tmavé oblečení bez reflexních prvků. "Řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení vozidla vlevo, přesto došlo ke střetu s chodcem, který byl při nehodě zraněn," doplnila policejní mluvčí. Řidič auta podle dechové zkoušky alkohol nepil.

Ke smrtelné nehoda došlo u Havlovic na Liberecku. "Řidič vozidla Audi A3 jel ve směru od Českého Dubu a před obcí Havlovice po projetí přímého dlouhého úseku vybočil v místě levotočivé zatáčky ze zatím nezjištěných příčin ze směru jízdy a vyjel z vozovky. Následoval náraz do stromu," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. 27letý řidič i přes okamžitou pomoc záchranářů zemřel.

Policie teď zjišťuje příčinu nehody. "Byla nařízena soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření, které by mělo určit, zda řidič neusedl za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Vozidlo bylo zajištěno ke znaleckému zkoumání," dodala Šrýtrová.

Další havárie se stala v sobotu večer u Halenkovic Na Zlínsku, ve voze cestovalo právě pět lidí. "Zdravotníci byli na místě nehody ještě před hasiči. Všech pět osob z Mercedesu bylo venku z auta. Hasiči zajistili místo nehody. Následně pomohli s transportem zraněných do sanitky," uvedl mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička.

Při čekání na příjezd dopravní policie se jednomu z cestujících ve voze, šlo o mladého muže, začal zhoršovat zdravotní stav. "Byl proto přivolán další sanitní vůz, který muže a také jeho kamaráda převezl k dalšímu vyšetření do nemocnice," doplnil Žemlička. Podle něj byli do nemocnice převezeni čtyři cestující.

Podle policejního mluvčího Vladislava Malcharczika v autě cestovalo pět lidí ve věku 18 a 19 let, šlo o tři mladíky a dvě dívky. Zraněni byli podle policie všichni cestující. "Vozidlo při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjelo vpravo do silničního příkopu. Zde narazilo do betonového propustku. Následovalo přetočení vozidla přes střechu, kdy svou pouť ukončilo na komunikaci a opět na kolech," uvedl policejní mluvčí.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody dálnice D46 Olomoucký kraj Liberecký kraj

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy