O víkendu končí letní čas. 13 nočních dálkových vlaků ČD to ovlivní

Praha - V noci ze soboty 25. na neděli 26. října končí letní čas a hodinové ručičky se ve 3:00 hod. posunou o hodinu zpět. Kvůli této změně bude třináct nočních vlaků Českých drah uprostřed noci hodinu čekat na odjezd podle středoevropského času (SEČ). Pokud by vlaky nezůstaly stát, jely by po změně času ve zbytku trasy o hodinu dříve. Výjimkou bude noční vlak EN 444 Slovakia z Košic do Prahy, který na českém území zastavuje pouze pro výstup cestujících a po změně času pojede s náskokem. Regionálních vlaků se změna nedotkne, protože všechny vyjíždějí až po změně času.

Přehled vlaků ČD, kterých se dotkne změna času (změna se dotkne také všech přímých vozů, které tyto vlaky vezou):

R 406 Chopin Vídeň – Varšava vyčká ve stanici Ostrava-Svinov a odjede ve 02:02 hod. středoevropského času (SEČ).

R 407 Chopin Varšava – Vídeň vyčká ve stanici Bohumín a odjede ve 02:10 hod. SEČ.

R 440 Excelsior Košice – Cheb vyčká ve stanici Pardubice hl.n. a odjede ve 02:35 hod. SEČ.

R 441 Excelsior Cheb – Košice vyčká ve stanici Česká Třebová a odjede ve 02:04 hod. SEČ.

R 442 Šírava Humenné – Praha vyčká ve stanici Třinec a odjede ve 02:21 hod. SEČ.

R 443 Šírava Praha – Humenné vyčká ve stanici Ostrava-Svinov a odjede ve 02:08 hod. SEČ.

EN 444 Slovakia Košice – Praha vlak nečeká v žádné stanici na změnu času, v úseku Bohumín – Praha hl.n. pojede s hodinovým náskokem. Tento vlak zastavuje v úseku mezi Bohumínem a Prahou pouze pro výstup cestujících.

EN 445 Slovakia Praha – Košice vyčká ve stanici Bohumín a odjede ve 02:29 hod. SEČ.

EN 456 Phoenix Praha – Berlin s přímými vozy směr Amsterdam, Kodaň a Zürich, změna času na SEČ proběhne u přímých vozů Praha – Amsterdam v úseku Berlin Hbf. – Bielefeld, u přímých vozů Praha – Zürich v úseku Halle Hbf. – Frankfurt(M) Süd, u přímých vozů Praha – Kodaň v úseku Berlin Hbf. – Hamburg Hbf.

EN 457 Phoenix Amsterdam – Praha vyčká na odjezd podle SEČ ve stanici Hannover Hbf, přímé vozy Kodaň – Praha vyčají ve stanici Hannover Hbf.

EN 459 Curych – Praha vyčká na odjezd podle SEČ ve stanici Erfurt Hbf

EN 476 Metropol Budapešť – Berlín vyčká ve stanici Pardubice hl.n. a odjede ve 02:44 hod. SEČ.

EN 477 Metropol Berlín – Budapešť vyčká ve stanici Brno hl.n. a odjede ve 03:15 hod. SEČ.

Všem, kteří se chystají cestovat vlakem v noci ze soboty na neděli, doporučujeme ověřit si aktuální odjezdy nočních vlaků na lince Kontaktního centra Českých drah na telefonu 840 112 113. Tato linka je k dispozici 24 hodin denně ve čtyřech jazycích.

Související

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Více souvisejících

České Dráhy Změna času

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Netanjahu dosáhl takové rovně genocidy, že by mu ji záviděl i Hitler

Dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ostře kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. V reakci na izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy Erdogan prohlásil, že pokud jde o genocidu, dosáhl izraelský premiér takové úrovně, že by mu ji záviděl i nacistický diktátor Adolf Hitler. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

před 1 hodinou

MS v hokeji

Slováci nedali Kazachům šanci a porazili je 6:2, Finové si s Brity pohráli jako kočka s myší

Stejně jako v sobotu, tak i v neděli je na letošním hokejovém světovém šampionátu na program hned dvanáct zápasů. Hned polední zápas v Ostravě zajímal především naše východní sousedy Slováky, kteří opět zaplnili Ostravar Arenu. V ní viděli dominantní výkon svých miláčků, kteří nastoupili na Kazachy už v první třetině takovým způsobem, že na ně asijský soupeř nedokázal adekvátně odpovědět a nakonec prohráli vysoko 2:6. Vysokou prohru na rozdíl od jejich prvního zápasu s Kanadou si odnášejí z poledního nedělního zápasu i Britové, když je Finsko porazilo jasně 8:0. 

před 2 hodinami

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Pásmo Gazy

Počet obětí války v Gaze stoupl na 35 tisíc

Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté, informuje agentura AFP.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Hokej, ilustrační foto

Poláci trápili obhájce bronzu z Lotyšska, USA si poradily s Němci. Dánové s přehledem přejeli Rakousko

Ostravská skupina letošního mistrovství světa v ledním hokeji měla hned ve druhý hrací den blízko k senzaci, o kterou se postarali málem nováčci z Polska. Tato země, která se v elitní divizi MS objevila po dlouhých 22 letech, totiž zaskočila hokejisty Lotyšska obhajující na tomto šampionátu bronzové medaile. V tomto utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu, až se za stavu 4:4 šlo do prodloužení, v němž rozhodl Daugavinš. Daleko jednoznačnější duel se v Ostravě hrál v sobotu večer, kdy si Američani spravili chuť po předešlé porážce se Švédy vysokou výhrou 6:1 nad Německem. Podobně jednoznačný duel se odehrál v sobotu odpoledne i v pražské skupině, kde Dánové přehráli Rakousko 5:1. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Povodně

Afghánistán zasáhly masivní povodně. Mrtvých jsou stovky

Už více než 300 obětí na životech si vyžádaly záplavy v afghánských provinciích. Oznámil to v sobotu Světový potravinový program (WFP) spádující pod OSN. Úřady v zemi vyhlásily nouzový stav a do oblastí vyslaly týmy záchranářů, informuje AFP.

před 13 hodinami

před 19 hodinami

Vítězem Eurovision Song Contest 2024 se stal švýcarský nebinární zpěvák Nemo

Vítězem nejsledovanější pěvecké soutěže světa Eurovision Song Contest 2024 se stal švýcarský nebinární zpěvák Nemo se skladbou The Code, ve které míchá operní zpěv i rap. Pódium ve švédském městě Malmö ovládl 50 let poté, co se v soutěži proslavila dnes již legendární kapela ABBA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy