V Krušných horách běsní vánice, silnice z Božího Daru na Klínovec uzavřena

Jáchymov - Kvůli sněhovým závějím a vichřici silničáři dnes uzavřeli silnici II/219 mezi Neklidem u Božího Daru a odbočkou na Klínovec. Na níže položených komunikacích v kraji byla ráno místy ledovka, nyní sjízdnost komplikuje nárazový vítr.

Vánice v Krušných horách zkomplikovala sjízdnost některých výše položených silnic. Podle serveru Dopravniinfo.cz jsou velmi špatné podmínky i v Jáchymově, dohlednost je kvůli vánici menší než dva metry. Před vjezdem do hor varuje řidiče i policie,

Mimo Krušné hory jsou ale silnice s opatrností sjízdné. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by měl vítr odpoledne slábnout, srážek bude naopak přibývat. Nad 600 metrů nad mořem by měli řidiči počítat se sněžením.

Předpověď na pátek (00-24):V noci zataženo až oblačno, zpočátku místy i polojasno. Zpočátku místy, postupně na většině území déšť, v polohách nad 400 m, na jihu a východě přechodně nad 800 m sněžení. Přes den oblačno až zataženo, zejména na jihovýchodě a východě území, informuje chmi.cz. Během dne většinou polojasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky, zejména na horách. V polohách pod 400 m srážky smíšené nebo dešťové.

Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zpočátku v Jeseníkách a v Beskydech kolem 20 m/s, bude odpoledne postupně slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Převážně oblačno, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní a severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Související

Zimní radovánky

Češi opět ve velkém vyrazili na hory. V kurzu je sáňkování, chodí se na túry

České hory a lyžařské areály zaplnily navzdory zavřeným vlekům, lanovkám a hotelům tisíce lidí. Sjezdovky využívají hlavně k sáňkování a bobování. Některým provozovatelům to vadí, protože se tím ničí sníh. Lidé také chodí na pěší túry, běžky nebo do hor vyrážejí na skialpech. Například na Šumavě řada turistů nedodržuje zákazy vjezdu do národního parku, zjistila ČTK.

Více souvisejících

Krušné hory Krušné hory - Klínovec doprava Zima Silničáři

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 44 minutami

před 54 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy