Angelina Jolie má hrůzu z rakoviny, nechala si odstranit i vaječníky

Los Angeles - Hollywoodská hvězda Angelia Jolie (39) si před dvěma roky nechala odstranit obě prsa, nyní si dala vyoperovat i vaječníky a vejcovody. Herečka to udělal preventivně ze strachu z rakoviny.

V článku v deníku The New York Times dnes Jolie doporučila všem ženám, aby pečovaly o své zdraví a hledaly pro sebe ty nejlepší léčebné možnosti. "Nejdůležitější je informovat se o možnostech a vybrat si tu, která je pro vás osobně správná," zdůraznila.

Herečka také uvedla, že obavy z rakoviny neznamenají automaticky pro ženu, že musí na operaci. Je třeba se radit s lékaři, protože pro každý zdravotní problém je více řešení.

Celebrita se rozhodla k zákroku, kterým se dobrovolně dostala do menopauzy, poté, co testy ukázaly některé změny v oblasti vaječníků, které by mohly vést ke zhoubnému nádorovému onemocnění. Na rakovinu vaječníků zemřela hereččina matka, které nemoc zjistili, když jí bylo 49 let. Na rakovinu zemřely i další dvě příbuzné Angeliny Jolie.

"Vím, že mé děti nebudou muset nikdy říkat, že jejich matka zemřela na rakovinu vaječníků," uvedla v článku Jolie. Zároveň ocenila podporu, kterou v této pro ní těžké situaci měla od svého manžela, neméně slavného amerického herce Brada Pitta. Slavný pár má tři vlastní děti a další tři adoptované.

Nyní se Jolie snaží přírodními prostředky posilovat svůj imunitní systém. "Bez ohledu na přísun nových hormonů jsem nyní v menopauze. Už nikdy nemůžu mít děti a očekávám nějaké fyzické změny. Přijmu ale v klidu vše, co přijde, nikoli proto, že jsem silná, ale proto, že to je součástí života. Není nic, čeho se bát," dodala držitelka tří cen Zlatý glóbus a filmového Oscara.

Související

Angelina Jolie

Do Lvova přijela americká herečka Angelina Jolie, navštívila uprchlíky

V západoukrajinském Lvově je americká herečka Angelina Jolie, informují ukrajinská média. Herečka přijela na hlavní nádraží ve Lvově přivítat vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti, informoval list Kyiv Independent. Podle ruské služby BBC se hollywoodská hvězda, která je známá svým zapojením do charitativních projektů, objevila v jedné z místních kaváren.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.

Více souvisejících

Angelina Jolie rakovina ženy

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 56 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy