Kardiologové na Valentýna připomínají prospěšnost sexu

Paříž - Dnes mají svůj svátek všichni zamilovaní. Francouzská kardiologická federace na svatého Valentýna připomíná blahodárné účinky sexu na lidské zdraví.

Deník Nice-Matin mužům a ženám doporučil, aby prohlášení Francouzské kardiologické federace použili jako argument pro své partnerky a partnery, kteří by se vyhýbali sexu, například kvůli bolení hlavy.

Sexuální styk v rovině kardiovaskulární umožňuje zbavit se toxinů, zvyšuje srdeční rytmus, aktivuje krevní oběh a posiluje srdeční sval. Platí to podle federace i pro většinu lidí s nemocným srdcem.

Psali jsme: Soud v Pákistánu zakázal oslavy sv. Valentýna na veřejnosti  

Federace kardiologů také připomněla, že pravidelná sexuální aktivita prospívá lidskému organismu i jinak. Zejména má relaxační účinky, působí proti depresi a bolesti, a také umožňuje vylučovat takzvané hormony štěstí.

Ti, kteří raději jezdí výtahem než chodí po schodech, to mohou napravit sexem - z pohledu vydané energie soulož odpovídá svižnému vyběhnutí do druhého patra.

Související

Více souvisejících

svátek svatého valentýna zdraví Pohlavní styk

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy