Praha - I přesto, že není Tereza Kostková zvyklá nekulaté narozeniny cíleně slavit, v případě posledních “třicetin“ změnila názor. Společně s manželem a synem vyrazila na rodinnou večeři do fine dining restaurace Cohiba Atmosphere, která se nachází v prvním patře restaurace La Bodeguita Del Medio v centru Prahy. Jako překvapení na ni čekalo bohaté degustační menu, dort i s ohňostrojem, překrásná kytice a luxusní šampaňské.
V tomto složení, tedy Tereza, její manžel a syn, chodí prý na večeře poměrně často. Sice má Tereza poslední dobou radši teplo domova a tedy i domácí kuchyni, ale občas je fajn odložit povinnosti a strávit večer s ostatními členy rodiny u večeře jinak, než kmitáním u plotny a omýváním nádobí. A právě poslední třicáté narozeniny se jevily jako výborná příležitost. „Narozeniny sice nejsem moc zvyklá slavit, ale někdy se prostě něco malého nečekaně semele, jako právě dnes. A když už slavím, tak nejraději obědem, nebo večeří v úzkém rodinném kruhu a v příjemném prostředí," přiznala Tereza Kostková.
Soukromou intimní atmosféru večeru dodávalo i samotné místo. „Restaurace Cohiba Atmoshpere nabízí pohodlné posezení celkem 22 návštěvníkům, a to v útulném prostředí v koloniálním anglickém stylu s jedinečnou atmosférou. Ke všem svým zákazníkům přistupujeme stejně, a to bez ohledu na to, zda se jedná o celebritu či nikoliv. U nás jsou si všichni rovni," vyzdvihl klady restaurace její manažer Jan Mulač. Nelze opomenout ani vynikající úroveň obsluhy, díky které si Tereza i s manželem připadali opravdu jako mezi anglickými džentlmeny.
Delikátní menu připravují šéfkuchaři restaurace Cohiba Atmosphere, Michal Simon a Felix Simonjan vždy z nejčerstvějších a převážně sezónních surovin, čímž dodává jídlu prvotřídní kvalitu a chuť. To by sice mělo být samozřejmostí, ale bohužel jsme často svědky upřednostňováním kvantity nad kvalitou. V případě Terezy Kostkové je čerstvost o to významnější, miluje totiž mořské plody: „Nejraději mám ryby, saláty, mořské plody a zbožňuji sushi. V podstatě jediné, co zatím nejsem schopna pozřít, jsou ústřice," prozradila svá oblíbená jídla Tereza. Na menu, které jí ale v restauraci Cohiba Atmosphere přichystali, prý také dlouho nezapomene. Šéfkuchař jako první servíroval nok z kozího sýru na jahodovém tartaru s mátou zdobený pistáciemi a balzamikovou redukcí, pokračoval s hovězím consomé se sýrovou tyčinkou, foie gras se skořicovým jablíčkem a toustem, filetem z lososa na salátku z hrášků a citrusů s limetkovou omáčkou, a jako sladkou tečku Tereza s manželem dostali čokoládový fondán s kávovou omáčkou. To jejich syn Toník zůstal u klasiky a dal si to, co mají děti nejradši.
Kdyby nebyla Tereza Kostková zarputilá nekuřačka, mohla se po večeři přesunout do místnosti hned vedle, usadit se do kožených křesel a vedle úchvatného interiéru v koloniálním stylu anglických džentlmenů si vychutnat i nejkvalitnější kubánské doutníky z místního humidoru. „Doutník je voňavá a trochu rituální záležitost, je to takové anglické a sympatické – na rozdíl od cigaret. Už jsem ho dokonce i kouřila, ale to je už dávno," zavzpomínala Tereza Kostková.
A co jiného by mohlo následovat po jídle, než dobré pití? Nebo dárek? Nebo oboje v jednom? „Dopředu vysněné dárky nemám. Jsem tudíž vždycky mile překvapena," řekla Tereza Kostková a nejinak tomu bylo i o těchto narozeninách. K restauraci totiž patří i obchod s vybranými lihovinami a vinnými specialitami, a jelikož Tereza miluje šampaňské, zařídil jí její manžel ochutnávku těch nejlepších a jedno z nich jí nakonec i koupil. „Opět mě to moc překvapilo a potěšilo. Nemyslím si, že je nutné v dospělosti dostávat velké dary, to patří spíš k dětskému věku. Já se vždycky těším hlavně na další příležitost obejmout se s lidmi, které mám ráda," svěřila se Tereza Kostková, která o svých narozeninách každoročně řeší spíš narozeniny svého syna Toníka, který je m á týden po ní.
Související
RECENZE: Po čem muži touží 2 uráží muže i ženy záplavou stereotypů
StarDance 2019: Konec Ebena a Kostkové? Kdo vyhraje?
Aktuálně se děje
před 58 minutami
Počasí o víkendu: V noci bude mrznout, přes den se citelně oteplí
včera
Pavel v úterý jmenuje Babiše premiérem
včera
Britský expert pro EZ: Globální potravinová bezpečnost bude stabilní, rizikem ale zůstává Putin
včera
Babiš oznámil, že se navždy vzdá Agrofertu
včera
New York Times podává žalobu na Pentagon a Hegsetha
včera
Letadlo se Zelenským pronásledovaly záhadné vojenské drony
včera
Je naprostá iluze věřit, že by Rusko mohlo na Ukrajině prohrát, prohlásil belgický premiér
Aktualizováno včera
Na Hrad dorazil Zůna, Šebestyán a Macinka. Jmenování Turka ministrem není pravděpodobné, řekl Pavel
včera
Macron tajně varoval evropské lídry: Existuje šance, že USA zradí Ukrajinu a Evropu
včera
Amerikou hýbe očkovací kauza: Po vakcíně zemřelo 10 dětí, tvrdí úřady. Důkazy ale nikdo nemá
včera
Král Karel III. pronesl vzácné prohlášení k Ukrajině. Odsoudil Rusko
včera
Zemřel světově proslulý kostýmní výtvarník Theodor Pištěk
včera
Co si myslí Evropané? Bojí se války a Trumpa vnímají jako nepřítele
včera
Eurovize čelí nejtěžšímu rozhodnutí v historii: Rozhodne, zda vyhodí Izrael
včera
Putin nezahálí. Po neúspěšném jednání o Ukrajině míří do Indie
včera
Cesta k míru na Ukrajině je nejistá, varuje Trump. Američtí vyslanci chystají setkání s kyjevským představitelem
včera
Proč rozhovory dosud nic nepřinesly? Putin na mír nespěchá, užívá si pocit, že se ho svět doprošuje
včera
Počasí na některých místech potrápí řidiče, avizovali meteorologové
3. prosince 2025 21:58
Na Štědrý den půjde nakoupit i letos. Jeden z řetězců ale bude pokračovat v tradici
3. prosince 2025 21:07
Bývalý princ Andrew je bez dvou dalších poct. Ztrácí status rytíře
Bývalý princ Andrew nadále ztrácí půdu pod nohama v souvislosti s kauzou kolem vazeb na finančníka Jeffreyho Epsteina. Mladší bratr krále Karla III. přišel o další dva tituly, informovala stanice Sky News.
Zdroj: Lucie Podzimková