Praha - I přesto, že není Tereza Kostková zvyklá nekulaté narozeniny cíleně slavit, v případě posledních “třicetin“ změnila názor. Společně s manželem a synem vyrazila na rodinnou večeři do fine dining restaurace Cohiba Atmosphere, která se nachází v prvním patře restaurace La Bodeguita Del Medio v centru Prahy. Jako překvapení na ni čekalo bohaté degustační menu, dort i s ohňostrojem, překrásná kytice a luxusní šampaňské.
V tomto složení, tedy Tereza, její manžel a syn, chodí prý na večeře poměrně často. Sice má Tereza poslední dobou radši teplo domova a tedy i domácí kuchyni, ale občas je fajn odložit povinnosti a strávit večer s ostatními členy rodiny u večeře jinak, než kmitáním u plotny a omýváním nádobí. A právě poslední třicáté narozeniny se jevily jako výborná příležitost. „Narozeniny sice nejsem moc zvyklá slavit, ale někdy se prostě něco malého nečekaně semele, jako právě dnes. A když už slavím, tak nejraději obědem, nebo večeří v úzkém rodinném kruhu a v příjemném prostředí," přiznala Tereza Kostková.
Soukromou intimní atmosféru večeru dodávalo i samotné místo. „Restaurace Cohiba Atmoshpere nabízí pohodlné posezení celkem 22 návštěvníkům, a to v útulném prostředí v koloniálním anglickém stylu s jedinečnou atmosférou. Ke všem svým zákazníkům přistupujeme stejně, a to bez ohledu na to, zda se jedná o celebritu či nikoliv. U nás jsou si všichni rovni," vyzdvihl klady restaurace její manažer Jan Mulač. Nelze opomenout ani vynikající úroveň obsluhy, díky které si Tereza i s manželem připadali opravdu jako mezi anglickými džentlmeny.
Delikátní menu připravují šéfkuchaři restaurace Cohiba Atmosphere, Michal Simon a Felix Simonjan vždy z nejčerstvějších a převážně sezónních surovin, čímž dodává jídlu prvotřídní kvalitu a chuť. To by sice mělo být samozřejmostí, ale bohužel jsme často svědky upřednostňováním kvantity nad kvalitou. V případě Terezy Kostkové je čerstvost o to významnější, miluje totiž mořské plody: „Nejraději mám ryby, saláty, mořské plody a zbožňuji sushi. V podstatě jediné, co zatím nejsem schopna pozřít, jsou ústřice," prozradila svá oblíbená jídla Tereza. Na menu, které jí ale v restauraci Cohiba Atmosphere přichystali, prý také dlouho nezapomene. Šéfkuchař jako první servíroval nok z kozího sýru na jahodovém tartaru s mátou zdobený pistáciemi a balzamikovou redukcí, pokračoval s hovězím consomé se sýrovou tyčinkou, foie gras se skořicovým jablíčkem a toustem, filetem z lososa na salátku z hrášků a citrusů s limetkovou omáčkou, a jako sladkou tečku Tereza s manželem dostali čokoládový fondán s kávovou omáčkou. To jejich syn Toník zůstal u klasiky a dal si to, co mají děti nejradši.
Kdyby nebyla Tereza Kostková zarputilá nekuřačka, mohla se po večeři přesunout do místnosti hned vedle, usadit se do kožených křesel a vedle úchvatného interiéru v koloniálním stylu anglických džentlmenů si vychutnat i nejkvalitnější kubánské doutníky z místního humidoru. „Doutník je voňavá a trochu rituální záležitost, je to takové anglické a sympatické – na rozdíl od cigaret. Už jsem ho dokonce i kouřila, ale to je už dávno," zavzpomínala Tereza Kostková.
A co jiného by mohlo následovat po jídle, než dobré pití? Nebo dárek? Nebo oboje v jednom? „Dopředu vysněné dárky nemám. Jsem tudíž vždycky mile překvapena," řekla Tereza Kostková a nejinak tomu bylo i o těchto narozeninách. K restauraci totiž patří i obchod s vybranými lihovinami a vinnými specialitami, a jelikož Tereza miluje šampaňské, zařídil jí její manžel ochutnávku těch nejlepších a jedno z nich jí nakonec i koupil. „Opět mě to moc překvapilo a potěšilo. Nemyslím si, že je nutné v dospělosti dostávat velké dary, to patří spíš k dětskému věku. Já se vždycky těším hlavně na další příležitost obejmout se s lidmi, které mám ráda," svěřila se Tereza Kostková, která o svých narozeninách každoročně řeší spíš narozeniny svého syna Toníka, který je m á týden po ní.
Související
RECENZE: Po čem muži touží 2 uráží muže i ženy záplavou stereotypů
StarDance 2019: Konec Ebena a Kostkové? Kdo vyhraje?
Aktuálně se děje
včera
Rodinný konflikt v Plzni skončil vraždou a pokusem o další. Případ není uzavřen
včera
ANO válcuje českou politiku i podle dalšího průzkumu. Sahá po vlastní většině
včera
Obrana proti balistickým střelám je extrémně obtížná. Rusko se snaží Západ zastrašit, říká Drmola
včera
Putin přiznal, že Rusko na Ukrajině otestovalo novou raketu. Válka se mění v globální konflikt, varoval
včera
Mír, ale za jakou cenu? Ukrajinci, kteří utekli ze země, promluvili
včera
Klimatická dohoda padla. Summit COP29 přinesl jen zklamání a hořkou pachuť
včera
Vadí vám Trump? Prodáme vám dům za dolar, vyzývá italská vesnice Američany
včera
Útok balistickou střelou na Ukrajině: Západ zpochybnil použití ICBM, internetem kolují nové záběry
včera
Svět řeší podivnou ruskou tiskovku. Neříkejte nic o útoku balistickou střelou, nařídil někdo Zacharovové
včera
Generální ředitel WHO skončil v nemocnici
včera
27 milionů obyvatel na místě, které je zabíjí. Jak se žije v nejznečištěnějším městě na světě?
včera
Rusko jedinou střelou zahodilo všechny snahy ze studené války. Západ nesmí polevit
včera
Rusko je ochotné jednat o míru na Ukrajině. Když se splní jeho požadavky
včera
Netanjahu podle OSN zdecimoval Pásmo Gazy. Absurdní, brání se zatykači
včera
EU se připravuje na obchodní válku. Podle ekonoma Kuchaře Trumpova cla pocítí hlavně Američané
včera
ICC vydal zatykače na Netanjahua a Gallanta
včera
Nástup Trumpa znervózňuje všechny. Kyjev i Moskva se snaží získat výhodu ve válce, než převezme úřad
včera
Rusko vypálením ICBM vyslalo signál, že má technologie a je ochotné je použít, řekl Kraus pro EZ
včera
Polsko je naším prioritním cílem, prohlásila Zacharovová
včera
Nové varování meteorologů. Sněhu bude až 15 centimetrů, zesílí i vítr
Na Moravě a ve Slezsku může napadnout ještě o pár centimetrů více, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z nejnovějšího znění výstrahy, v němž Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upřesnil její časovou a územní platnost. Meteorologové zároveň přidali varování před silným větrem.
Zdroj: Jan Hrabě