Beyoncé se zbavuje peněz od Kaddáfího rodiny

Los Angeles - Zpěvačka Beyoncé věnovala finanční odměnu za novoroční koncert pro syna libyjského Muammara Kaddáfího na pomoc Haiti, které před rokem zasáhlo ničivé zemětřesení. Informuje o tom ve čtvrtek agentura AFP.

Zpěvačka se údajně rozhodla zbavit se peněz, jakmile se dozvěděla, že soukromý večírek na karibském ostrově St. Barts 31. prosince 2009 měl spojitost právě s Kaddáfím.

"Všechny peníze zaplacené Beyoncé za její vystoupení na soukromém večírku na pláží Nikki na Nový rok 2009 byly věnován na obnovu zemětřesením zničeného Haiti," uvedla zpěvaččina mluvčí Yvette Noel-Schureová.

"Jakmile se vyjasnilo, že večírek pořádala rodina Kaddáfího, rozhodli jsme se dát peníze pryč," dodala Noel-Schureová s tím, že se jedná i o peníze, které obdržela zastupující agentura Beyoncé.

List The New York Post v lednu 2010 informoval, že Beyoncé na večírku zazpívala celkem pět písní a byla oblečená do "sexy černého trikotu". Večírek pořádal Kaddáfího syn Hannibal.

Není však jasné, kolik peněz zpěvačka za vystoupení dostala. Její manžel Jay Z se večírku rovněž zúčastnil, stejně tak zpěvák Usher či herečka Lindsay Lohanová.

V pondělí oznámila kanadská zpěvačka Nelly Furtado, že věnuje na charitu milion dolarů (18 milionů korun), které dostala před rokem za vystoupení pro "Kaddáfího klan" v Itálii.

V polovině února v Libyi vypuklo povstání proti režimu Muammara Kaddáfího, který severoafrické zemi bohaté na ropu vládne téměř 42 let. Na kontě bojů jsou patrně tisíce mrtvých.

Související

Grammy 2023: Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala zpěvačka Beyonce, která na letošním slavnostním udílení cen v Los Angeles obdržela svůj 32. zlatý gramofon. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31.

Hudební ceny Grammy ovládla Beyoncé, pokořila historický rekord

Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala jednačtyřicetiletá zpěvačka Beyoncé, která na letošním slavnostním udílení obdržela svůj 32. zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31. Zpěvák Harry Styles zvítězil v prestižní kategorii album roku, rapperka Lizzo získala ocenění za nahrávku roku. Objevem roku je Samara Joy a cenu za skladbu roku si odnesla 73letá bluesová zpěvačka Bonnie Raittová.

Více souvisejících

Beyoncé

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 56 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy