Móda na Oscarech: Podívejte se na ty nejkrásnější šaty večera

Los Angeles - Předávání přestižních cen Oscar se sice primárně týká filmů, ovšem všichni také bedlivě sledují šaty a eleganci hereček. I letos se bylo na červeném koberci na co dívat.

Krom převládající ledové barevné škály byly letos dalším trendem spousty perel a korálků. Mnohé z rób pak byly perličkami pošité a ozdobené tak, že víc by to už asi ani nešlo.

Julianne Mooreová si oblékla bílé šaty bez ramínek s jemnými černými akcenty, a své rezavé vlasy stáhla do drdolu. "Šaty pro mě udělal Karl Lagerfeld," pochlubila se.

V bílé róbě bez rukávů od Calvina Kleina pošité perličkami zářil loňský objev, herečka Lupita Nyong'oová, která se radovala, že už není pod stejným tlakem jako v loňském roce. "Napětí je pryč," řekla. "Můžu se jen obléknout a užít si to."

Z trendu světlých barev vybočila například britská herečka Rosamund Pikeová, která zářila v jasně červených šatech Givenchy s vysokým rozparkem vpředu. A Scarlett Johanssonová předvedla dokonale štíhlou postavu ve smaragdově zelených, přiléhavých šatech módního domu Versace.

Po odlišné barvě sáhla také Sienna Millerová v temně modrých šatech se špagetovými ramínky. Námořnickou modrou zvolila Jessica Chastainová v šatech s vypasovaným, lesklým živůtkem, které těsně obepínaly boky a které zdobil vysoký rozparek. Podle online komentátorů ale vypadala příliš jako animovaná postavička Jessica Rabbit, i když její šaty jsou tradičně červené.

Zdroj: YouTube

Muži mají o něco menší manévrovací prostor než ženy a většina z nich se jednoduše drží klasických černých smokingů - letos v nich dorazili například Steve Carell, Michael Keaton či Ethan Hawke.

Několik se ale pokusilo stereotyp alespoň trochu rozbít - J.K. Simmons tak ke smokingu doplnil elegantní černý klobouk. Herec David Oyelowo, který si podle řady pozorovatelů zasloužil přinejmenším nominaci za roli Martina Luthera Kinga ve snímku Selma, se na červeném koberci objevil ve vínovém smokingu od Dolce & Gabbana, zatímco Eddie Redmayne zvolil temně modrou s černými akcenty.

Související

Předávání filmových cen Oscar Komentář

Nolan s Oppenheimerem se na důstojných a nepřekvapivých Oscarech konečně dočkal

Americké Los Angeles pohostilo 96. ročník předávání Oscarů. Dle očekávání bodoval komorní i opulentní Oppenheimer, extravagantní i humanističtí Chudáčci a mrazivá Zóna zájmu. Celý večer byl příjemnou ukázkou, jak udělat důstojný a vkusný ceremoniál, s jen občasným zadrhnutím. A nebylo k tomu potřeba ani dvojice režisérů v sombréru či nejapné okřikování oceněné, jak ukázali organizátoři Českých lvů. 

Více souvisejících

filmové ceny oscar Móda herci

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Povodně

Afghánistán zasáhly masivní povodně. Mrtvých jsou stovky

Už více než 300 obětí na životech si vyžádaly záplavy v afghánských provinciích. Oznámil to v sobotu Světový potravinový program (WFP) spádující pod OSN. Úřady v zemi vyhlásily nouzový stav a do oblastí vyslaly týmy záchranářů, informuje AFP.

před 7 hodinami

před 13 hodinami

včera

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

Češi slaví druhou výhru. K obratu proti tvrdým Norům zavelel jubilant Červenka, jenž vyrovnal Jágra

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3. 

včera

včera

Senioři, ilustrační foto

Kolika let se dožívají lidé v EU? Česko je na tom výrazně lépe než Slovensko

V Evropské unii loni stoupla očekávaná délka života nad úroveň před pandemií covidu-19, jak uvádí evropský statistický úřad Eurostat. Země v jižní části Evropy, jako Španělsko, Itálie a Malta, zaznamenaly nejvyšší naději na dožití, zatímco nejnižší údaje byly zaznamenány v Rumunsku, Bulharsku a Lotyšsku. Slovensko je ve srovnání s Českem na horší úrovni, uvedl server Brussels Times.

včera

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Ukrajina posílí své vojáky v Charkovské oblasti, kde ruské invazní síly zahájily ofenzivu

Prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že Ukrajina posílí své vojáky k obraně Charkovské oblasti, kde ruské invazní síly začaly nově útočit. Zelenskyj v pravidelném večerním hlášení uvedl, že Kyjev poskytuje vojákům veškerou potřebnou podporu k obraně svých pozic. Dále poděkoval za nově ohlášenou americkou pomoc ve výši 400 milionů dolarů a zdůraznil, že Kyjev se snaží zajistit co nejrychlejší dodání materiálu na frontu.

včera

včera

Na této fotografii, kterou poskytla severokorejská vláda, severokorejský vůdce Kim Čong-un ve středu dohlíží na zkušební odpálení nového vícenásobného raketového systému na neznámém místě v Severní Koreji 10. května 2024.

Kim Čong-un má novou zbraň. Dohlížel na ostrý test

Podle severokorejských státních médií KLDR zařadí od letošního roku do výzbroje nový salvový raketomet ráže 240 milimetrů. Server NBC News s odkazem na agenturu AP dodal, že tato změna představuje „významný posun“ v bojových schopnostech dělostřelectva armády.

včera

včera

včera

včera

Palestina

Rafah opouští kvůli invazi statisíce lidí

Přibližně 150.000 lidí už od pondělí uprchlo z města Rafah na jihu Pásma Gazy, kterému hrozí rozsáhlá izraelská vojenská ofenzíva, uvedla v sobotu Agentura OSN pro pomoc palestinským uprchlíkům (UNRWA). O výrazně vyšším počtu, a sice 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentura DPA s tím, že tato tvrzení nelze nezávisle ověřit.

včera

MS v ledním hokeji 2024: Policie odhalila stovky falešných vstupenek

Během prvního dne hokejového šampionátu policisté v Praze zaznamenali přibližně 200 případů falešných nebo přeprodaných lístků.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy