Hvězdná obloha nebo mapa světa na zdi? Studio Viabel přichází s novinkou na českém trhu

Praha – Studio Viabel se zaměřuje na navrhování a zařizování bydlení pro děti a teenagery. Nyní přichází s novinkou – panoramatickými tapetami španělské značky Coordonne. Díky nim můžete vytvořit nekonečnou hvězdou oblohu, bílé obláčky nebo mapu světa do pokoje svého dítěte.

Barevné rybičky, nekonečná hvězdná obloha, bílé obláčky nebo veliká mapa světa. To všechno můžou mít vaše ratolesti ve svých pokojích. Studio Viabel přichází s novinkou na českém trhu – panoramatické tapety španělské značky Coordonne jsou efektní a podporují dětský rozvoj a fantazii.

Tapety jsou v módě po několik posledních let, což dokládá jejich časté objevování v časopisech a na světových veletrzích. Musí se však s nimi zacházet opatrně, nejdůležitější je především pečlivý výběr. To platí i pro dětské pokoje, do nichž můžou rodiče vybírat tapetu z tisíce různých možností.

„Děti milují tapety a dopřát jim jejich oblíbený motiv na jedné ze stěn jejich pokojíku bývá i pro jejich rodiče hodně lákavé. Vždy je ale potřeba hledět nejen na krásu a cenu vyhlédnuté tapety, ale i na možnosti, dispozici a ostatní vybavení celého pokoje. Proto vždycky doporučuji, aby rodiče nejdřív pokojíček nafotili, a teprve pak zkoušíme, který vzorek, odstín a na jakou stěnu či výklenek by se ideálně hodil,“ říká Šárka Richtrová ze studia Viabel a dodává, že do vybírání je důležité zapojit také děti, které pak budu s tapetou žít.

Šárka Richtrová objevila panoramatické tapety na pařížském veletrhu Deco off a následně získala exkluzivní zastoupení španělské značky Coordonne pro český trh. „Pokud jde o nábytek a bytové doplňky určené dětem, španělské firmy představují už několik let absolutní špičku: třeba panoramatické tapety nabízejí v ucelených kolekcích spolu s dalšími tapetami a textilem, takže pokojík lze pak dokonale sladit v harmonických pastelových barvách,“ říká Richtrová.

A z jakého materiálu tapetu je nejlepší právě do dětského pokoje pořídit? „Oblíbené jsou vliesové tapety z netkané textilie, což je mimochodem materiál používaný v dětských plínkách, takže je nedráždivý a zdravotně nezávadný. Ani papírové tapety ale nejsou v dětském pokojíčku vůbec špatnou volbou: starý dobrý papír je ze všech materiálů pořád nejvíc bio i eko a i cenově bývají papírové tapety přijatelnější. Což je fajn, protože vkus dětí se časem změní, a právě nové tapety mohou i ze staršího pokoje časem vykouzlit zas něco úplně jiného,“ radí Richtrová.

Panoramatické tapety jsou určeny i pro teenagery. Pro ně existuje nová kolekce vliesových tapet Street Art, která je inspirovaná pouličním uměním, krásou cihlových zdí i tvorbou slavných pouličních umělců. Mít tapetu v pokoji je nadto velmi užitečné. Tapeta totiž dokáže zateplit zdi, ztlumit zvuk či prostor opticky zvětšit.

Související

Ukázka dětského pracovního koutu ze studia Viabel

Jak zařídit pracovní kout pro školáka?

Celá ČR – Září se blíží a s ním i přípravy na nový školní rok. Pokud se tedy právě věnujete úvahám nad vhodným pracovním koutem a jeho doplňky pro vašeho školáka, jistě se vám bude hodit několik užitečných tipů. Dozvíte se, co by v pracovním koutku nemělo chybět nebo co dítě rozptyluje a co mu učení naopak usnadní.

Více souvisejících

Studio Viabel Pokoje Bydlení děti

Aktuálně se děje

před 22 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy