Peklo v rodině: Mladík týral a terorizoval svou matku, hrozí mu osm let za mřížemi

Až osm let vězení hrozí třiadvacetiletému muži z Kraslic na Sokolovsku, který několik let týral svou matku. Kriminalisté ho obvinili z vydírání a týrání osoby žijící ve společné domácnosti, nebezpečného vyhrožování, porušování domovní svobody a krádeže, řekla ČTK policejní mluvčí Soňa Podlahová. Muž byl vzat do vazby.

Obviněný bydlel se svou matkou od roku 2011. "Žena musela vytrpět mnoho slovních urážek a výhrůžek," uvedla mluvčí.

Záminky byly například nespokojenost s chodem domácnosti a se zajištěním jeho potřeb. Agresivní chování vyvolala například situace, kdy mu matka nechtěla dát peníze. Syn jí vyhrožoval fyzickým napadením a smrtí.

Během loňských Vánoc a dále od února 2019 podle policie svou matku vulgárně napadal několikrát týdně. "Žena byla natolik vyděšená, že se svého syna ptala, zda může například vařit nebo uklízet, aby ho tím nerušila," uvedla mluvčí.

V několika případech se snažila syna požádat, aby si našel zaměstnání a mohl jí přispívat na chod domácnosti. Za to jí nadával.

Jeho chování vyvrcholilo letos 10. června večer. Muž konzultoval s matkou možný pracovní pohovor, což v něm vyvolalo vztek. "Odešel do kuchyně, kde si ze svých věcí vzal do ruky sečný předmět, vrátil se a začal jím šermovat matce před obličejem. Po celou dobu jí vyčítal, že mu nic nekoupí a že mu s jeho otcem zkazili život," uvedla Podlahová.

Pak údajně ženu píchal do krku a nutili ji, aby si ublížila sama, což odmítla. Z její peněženky odcizil 10.000 korun. Žena utekla z bytu a zavolala policejní hlídku, dodala mluvčí.

Související

Více souvisejících

týrání krimi Karlovarský kraj

Aktuálně se děje

před 50 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy