Černooké děti: Kdo skutečně jsou a co od nás chtějí?

Černooké děti patří mezi oblíbené strašidelné příběhy. Jedná se o bledé děti s černýma očima, které se chtějí dostat k vám do domu. Budí nevysvětlitelné pocity hrůzy a děsu. Kdo jsou?

Černooké děti jsou městskou legendou. Jedná se o paranormální bytosti, které připomínají děti ve věku od 5 do 16 let. Děti mají bledou pokožku a černé oči – nejedná se jen o panenku, ale také o bělmo a nejde rozlišit, kde mají děti zornici.

Počátky mýtu sahají do 90. let. Přibližně roku 1996 texaský reportér Brian Bethel popisoval dvě setkání s „černookými dětmi. Bethel tvrdil, že dvě potkal v Abilene v Texasu v roce 1996. Podle něho se něco podobného stalo jinému člověku v Portlandu v Oregonu.

Bethelovy příběhy se staly poměrně klasickými příklady tzv. creepypasta, což jsou hororové příběhy sdílené na internetu. V roce 2012 svůj příběh vyprávěl v reality show Monsters and Mysteries of America. Dodnes věří tomu, že to, co viděl, byla pravda.

V příbězích o černookých dětech se obvykle jedná o dítě s bledou pokožkou, někdy dokonce lehce namodralou, jako mívá mrtvé tělo. V těch, co tvrdí, že je potkali, budí pocity hrůzy a nevysvětlitelného děsu. Nedokázali vysvětlit důvod proč.

Děti jsou často oblečeny ve světlém oblečení, někdy v pyžamu. Hrají hry a zpívají dětské písničky. Obvykle se vyskytují blízko opuštěných prostor. Někdy se objeví na prahu domu – samy nebo ve dvojici. Vypadají jako sebevědomé, i když plaché děti, které se vyhýbají pohledu. Mluví prý stylem dospělého člověka.

Prý se snaží svou oběť přesvědčit, aby je pustila dovnitř a půjčila jim telefon nebo aby je schovala před nějakým nebezpečím. Někdy chtějí někam odvést autem. Pokud kolem nich procházíte, často se jejich hraní zastaví a půjdou přímo k vám.

Často se stane, že lidé souhlasí, i když neví proč. Pokud člověk zahlédne jejich oči, děti se rozzuří a chtějí, aby jejich rozkazy oběť poslouchala. Někteří, kteří se s černookými dětmi setkali, tvrdí, že děti musí používat nějakou formu ovládání myšlenek.

Podle pověstí černooké děti potřebují pozvání do domu či do auta – musí být pozvány dobrovolně. V tom se podobají některým legendám o upírech.

Případy, kdy lidé potkali černooké děti

Krvácení z nosu

V lednu 2016 žena zveřejnila na internetu, že se s černookými dětmi nejen setkala, dokonce je pozvala dál. A prý toho dodnes lituje.

Byla chladná noc a sněžilo, když děti zaťukaly na dveře. Žena je pozvala dovnitř a udělala jim kakao. Děti opakovaly, že jejich rodiče za chvíli přijdou. Když si žena všimla černých očí, bylo již pozdě. Její manžel začal krvácet z nosu a děti se zvedly s tím, že jejich rodiče dorazili. Vyšly ven. Žena je sledovala nastoupit do tmavého auta.

Druhý den manželovi diagnostikovali agresivní formu kožní rakoviny, zatímco ona začala často krvácet z nosu a nacházela se v „nejhorší zdravotní situaci svého života“. Je přesvědčená, že za tímto stojí ta noc, kdy dovolila dvěma černookým dětem vstoupit to jejich domu.

Doutník na verandě

Jim Stills večer chodívá kouřit doutník na verandě svého domu. Po určité době si začal všímat mladého chlapce, který chodil po ulici. Když ho takhle začal vídat často, přestal se svým večerním kouřením, protože se z nějakého důvodu cítil nepříjemně. Chlapce sledoval z okna. Chlapec dál chodil po ulici svým „dřevěným“ stylem.

Po nějaké době Stills dokázal na chlapce zapomenout, dokud se chlapec neobjevil přímo na jeho prahu. Zíral na Stillse svýma kompletně černýma očima bez jakéhokoliv znaku emocí. Požádal Stillse, aby ho pustil do domu.

Zněl naprosto bez emocí a tak podivně, že Stills zaběhl dovnitř a zabouchl za sebou dveře. Znovu začal hlídkovat a dávat si na chlapce pozor. Sice už ho nikdy neviděl, ovšem už nikdy se neodvážil z domu vyjít po setmění.

Na parkovišti

Studentka Kerrie Kisner jednou mířila domů z Wake Tech Community College a cestou se zastavila v obchodě. Když se vracela k autu, všimla si podivného chlapce. Vypadal zvláštně, skoro nemocně, a podíval si se starou paní. Byl bledý, měl tmavé kruhy pod očima a měl ztuhlý, nepřirozený postoj.

Zdálo se, že paní hledá něco v kabelce, aby to mohla dát chlapci. Kerrie odhadovala, že mu mohlo být kolem 12 let. Kolem skoro nikdo nebyl a parkoviště v ní najednou vzbuzovalo pocit nejistoty. Zrychlila a v tu chvíli si jí chlapec všiml.

Zvedl hlavu a podíval se na ni svýma kompletně černýma očima. Kerrie z něho nemohla spustit oči. Zrychlila, zatímco chlapec se otočil a odešel pryč. Už neměl zájem o cokoliv, co mu chtěla paní dát. Kerrie později uvedla, že měla pocit, že chlapec četl její myšlenky a věděl, co si o něm myslela.

Související

Masaryk, T.G.

Kdo byl Tomáš Garrigue Masaryk? Bojoval s Čechy a nechal se přejmenovat

Donald Trump pozval na narozeniny Tomáše Garrigue Masaryka na návštěvu v bílém domě. Od 7. března uplynulo 169 let od narození prvního československého prezidenta. Každoročně probíhá řada připomínkových akcí. Přestože tatíčka Masaryka každý zná, s jeho životem je spojena řada málo známých kuriozit.

Více souvisejících

kuriozity zajímavosti mýtus černooké děti děsivé

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 25 minutami

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy