Co o vás prozradí oblíbené polohy při sexu? A která pozice je nejnebezpečnější?

Někteří lidé mají rádi misionářskou polohu, jiní upřednostňují polohu na pejska, tedy zezadu. A někdo má rád, když je žena nahoře. Podle vědců oblíbenou polohu určuje z velké části to, jak snadno v ní jedinec dosáhne orgasmu. Na podvědomé úrovni ale prý také říká něco o osobnosti člověka.

Misionář je snad nejznámější pozice, podle sexuální terapeutky Avy Cadellové ji mají rádi ti, kteří jsou trochu nejistí nebo „potřebují ujištění tím, že vidí reakce svého partnera“. Muž má navíc v této poloze naprostou kontrolu nad sexem. Vzhledem k tomu, že si lidé koukají tváří v tvář, velkou roli hraje také intimita. Ale obecně pozice spíše naznačuje, že člověk si není příliš jistý ohledně svých pohybů. „Je to romantické, ale ne příliš dobrodružné," cituje Cadellovou server Men's Health.

Pozice „na pejska“ je více živočišná a muž do ní „vkládá zvířecí instinkt krále džungle“. Podle Cadellové ale muži, kteří ji preferují, „mohou mít strach z intimity a jsou obecně neromantičtí“.

Muži, kteří mají rádi, když je žena nahoře, pravděpodobně chtějí uspokojit svou partnerku. Podle Cadellové tento krok ukazuje, že „je muž přesvědčen, že je submisivní, ale může také být dominantní, protože pozice umožňuje dosáhnout orgasmu hlubší penetrací." Polohu ve stoje pak mají nejraději dobrodruzi, kteří „touží po zábavě s malým ohledem na důsledky“.

Která poloha je nejnebezpečnější?

Ani sexuální polohy neunikají pozornosti vědců, kteří je zkoumají ve svých studiích. Podle jedné z nich je obyčejný misionář druhou nejnebezpečnější polohou. Výzkum publikovaný v časopise Journal of Impotence se zabýval tím, která pozice způsobuje nejvíce zlomenin penisu způsobených během heterosexuálního pohlavního styku.

Možná není překvapivé, že v tomto směru se nejvíce úrazů stalo při poloze na pejska (44 procent), následuje misionář (25 procent) a pozice, kdy je žena nahoře (10 procent). Tyto údaje jsou založeny na studii 90 heterosexuálních pacientech se zlomeným penisem, kteří byli dotazováni, jak ke svému úrazu přišli.

Předchozí studie však ukázala, že nejvíce zranění způsobí pozice kdy je žena nahoře. Proč jsou právě tyto dvě polohy na vrcholu tohoto seznamu? Podle vědců jde o „úhly a energii“.

„Můžeme spekulovat, že když je muž v dominantním postavení a je velmi vzrušený, pohlavní styk může být extrémně energický, což způsobí větší trauma, když penis vyklouzne ven z pochvy a zasáhne perineum nebo stydkou sponu,“ píše se ve studii.

Podle britských zdravotníků jsou „ohlášené případy zlomeniny penisu vzácné", ale zároveň dodávají, že to může být proto, že muži tato zranění kvůli rozpakům a studu nehlásí. Lékaři ale poukazují, že je v takovém případě vždy lepší vyhledat lékařskou pomoc.

Pozice, které jsou nejnebezpečnější pro ženy, nebyly ve studii řešeny.

Související

První antikoncepční pilulka způsobila před 60 lety revoluci

První antikoncepční pilulka způsobila před 60 lety revoluci

Antikoncepce v různých podobách je stará jako lidstvo samo. Listy akácií, vymačkaný citron, hovězí žluč či dokonce krokodýlí trus už před mnoha sty lety používaly ženy, aby zabránily svému početí. Až začátkem 20. století se zrodila myšlenka podáním hormonů ošálit tělo ženy a zastavit tak její ovulaci. Před 60 lety, 11. května 1960, byl pak v USA schválen k prodeji první hormonální antikoncepční preparát Enovid.

Více souvisejících

sex Lidé Láska, intimnosti, vztahy úrazy

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

Na Rudém náměstí proběhla tradiční vojenská přehlídka. Zabráníme globálnímu konfliktu, řekl Putin

Na Rudém náměstí v Moskvě se dnes konala tradiční vojenská přehlídka oslavující vítězství nad nacistickým Německem. Letos ji provází nepříznivé počasí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy