Americká herečka obvinila Bushe staršího z obtěžování, ten se jí omluvil

New York - Bývalý prezident USA George Bush starší se omluvil herečce za incident při fotografování v roce 2014, který si vyložila jako sexuální obtěžování.

Bývalý šéf Bílého domu, v té době devadesátiletý, se měl herečky Heather Lindové nepatřičně dotknout během pořizování společného fota.

Dnes čtyřiatřicetiletá Lindová se s Bushem setkala během prezentace historického filmu, který vysílala americká kabelová televize AMC. "Dotknul se mě zezadu, když seděl na vozíku a jeho žena Barbara stála vedle něj," napsala Lindová na Instagramu.

"Vyprávěl mi nechutný vtip, a pak se mě při fotografování znovu dotkl," dodala. Barbara Bushová prý obracela oči v sloup.

Bushův mluvčí Jim McGrath popsal událost jako následek komunikačních problémů, které má exprezident jako muž upoutaný na vozíku. "Jeho ruce tak byly na úrovni dolní poloviny těla lidí, s nimiž se fotografoval," uvedl mluvčí. Vtipy prý Bush vypráví, aby uvolnil atmosféru, a občas prý ženy dobrosrdečně poplácá. "Komukoli, kdo se cítí uražen, se prezident Bush co nejupřímněji omlouvá," vzkázal McGrath.

Související

Boris Jelcin a George H. W. Bush v Bílém domě. Komentář

30 let od START II. Pokus o hlubší spolupráci USA a Ruska zkrachoval, Kreml dál rachotí jadernými zbraněmi

Mělo se jednat o další milník na cestě k bezpečnějšímu světu a ukázku spolupráce někdejších studenoválečných supervelmocí. Před 30 lety, 3. ledna 1993, podepsali prezidenti Spojených států George H. W. Bush a Ruska Boris Jelcin smlouvu START II, která dále výrazně omezovala strategické jaderné arzenály obou zemí. Následující vývoj však zamezil jejímu uvedení do praxe a učinil z ní jeden ze symbolů pozvolného krachu pokusů budovat korektní vztahy mezi Washingtonem a Moskvou.

Více souvisejících

George H. W. Bush (sr.) Prezident USA USA (Spojené státy americké) sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

před 13 hodinami

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy