Otec našel svou zmizelou dceru. Pátral po ní 24 let jako taxikář

Peking - Rodiče z města Čcheng-tu na jihozápadě Číny našli svou dceru 24 let poté, co jako tříletá dívka zmizela. Její otec se kvůli pátrání stal taxikářem, aby se mohl na dceru vyptávat pasažérů.

Zelináři Wang Ming-čchingovi se změnil život v roce 1994, když si během jednoho dne ze svého prodejního stánku u rušné silnice odskočil rozměnit velkou bankovku k sousednímu prodavači. Když se po chvilce vrátil, malá Čchi-feng byla pryč.

Otec se rozhodl, že jako taxikář bude mít větší šanci o dceři něco zjistit. Na zadní okno vozu si napsal prosbu o pomoc a každého klienta se na svou dceru vyptával. Používal při tom portrét své druhé dcery, která prý byla sestře jako malá podobná.

Díky jeho vytrvalosti zaujal příběh média a doslechl se o něm muž vyrábějící pro policii identikity hledaných osob. Namaloval pravděpodobný portrét Čchi-feng, který se začal šířit po internetu. Kresby si všimla 27letá žena žijící tisíce kilometrů od Čcheng-tu a ozvala se Wangovi. Testy DNA potvrdily, že šlo o jeho dceru.

Lidé, kteří ji vychovávali, prý dívce řekli, že ji našli opuštěnou u silnice v jejím rodném městě a že je sirotek. "Nedá se vylíčit, kolik naděje, zklamání a zoufalství nás naplňovalo během těch 24 let," řekl médiím Wang. Dcera mu na první setkání po téměř čtvrt století přivezla překvapení: dvě vnoučata.

Sdílejte článek

Související

Letiště Václava Havla Praha

Oficiální taxislužbou pražského letiště bude Uber, garantuje cenu jízdy předem

Taxislužbu na Letišti Václava Havla Praha bude od jara příštího roku nově provozovat společnost Uber. Zvítězila v koncesním řízení, do kterého se přihlásili dva uchazeči. Uber v něm garantoval pevně stanovenou cenu jízdy předem či zajištění dopravní obslužnosti v režimu 24 hodin denně. ČTK dnes o tom informovala mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Dosud provozují smluvní taxislužbu na letišti společnosti TAXI Praha a FIX.

Více souvisejících

Taxi zajímavosti děti

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy