Monstra jako z hororu? Tato žijí mezi námi, potkáváme je denně

Mandelinku, mouchu nebo klíště už jsme všichni viděli. Jsou to tvorové malí, nehezcí a většinou je potkat nechceme. Úplně jiné rozměry ale dostávají parazity, škůdci a další hmyz při několikanásobném zvětšení. V tu chvíli totiž zjistíme, že si nezadají s nejznámějšími filmovými vesmírnými monstry.

Do kin před pár dny dorazil další díl kultovní série o Vetřelci. Monstrum z pera zesnulého malíře Hansa Rudolfa Gigera fascinuje nejen pojetím na plátně, ale i svým vzhledem a zpracováním. Abychom ale mohli spatřit podobné tvory, nemusíme chodit vůbec daleko.

Žádný z tvorů v galerii není dílem návrháře filmových monster ani sci-fi spisovatele s bujnou fantazií. Prakticky se všemi těmito parazity a škůdci se můžeme setkat, a s některými se potkáváme takřka denně, aniž bychom o tom věděli. Není však na škodu poznamenat, že většinu z nich bychom zkrátka nepoznali. Při až šedesátinásobném zvětšení totiž vypadají úplně jinak.

Fascinující je například pohled na klíště, které je napité krví. Jak lze vidět, v tu chvíli prakticky není schopno pohybu. Někomu naopak mohou přijít odpudivé například larvy, zajímavá je ale rozhodně blecha, želvuška a roztoč žlutý.

Související

Den beze spěchu ovlivní i chod orloje na Staroměstském náměstí.

Dnes je den beze spěchu. Lidem připomíná, že si tak mohou i zachránit život

Odložit některé aktivity může zachránit život, upozorňuje iniciativa, se kterou přišla Česká asociace pojišťoven. Třetí duben je dnem, kdy se symbolicky zpozdí některé události našeho života, abychom si uvědomili, že spěcháme zbytečně a často v těch nejhorších okamžicích, tedy i za volantem. Jen v loňském roce zemřelo podle Police ČR na českých silnicích kvůli nepřiměřené rychlosti 138 lidí.

Více souvisejících

Lidé paraziti

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 16 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Aktualizováno před 11 hodinami

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy