Princezna jednoho ze svých synů upřednostňovala? Blízký přítel Diany po letech promluvil

Blízký přítel princezny Diany sdělil, že Diana jednoho se svým synů upřednostňovala. Diana si mu jednou postěžovala, že by ráda dělila svou lásku mezi své syny stejným dílem, ale okolnosti jí nutí více protěžovat Harryho.

Diana jednou sdělila, že ona i Charles se snažili věnovat oběma chlapcům stejně velkou pozornost, ale ostatní členové rodiny vždy upřednostnili Williama před Harrym. William měl vždy výsady prvorozeného. Odjakživa se počítalo s tím, že William se stane následníkem trůnu.

Diana se tedy snažila mladšímu Harrymu kompenzovat pozornost, které se mu nedostávalo od ostatních členů rodiny. Za ostatní členy rodiny byla možná myšlena sama královna, i když to výslovně Diana nikdy neřekla.

Princeznin přítel sdělil: „Malý Harry si vždy stěžoval, že když jsou s bratrem na návštěvě u své babičky, je to William, kdo si vedle ní sedá. Jenže to nepřišlo Harrymu fér.“

Diana se vždy snažila oba chlapce vychovávat co možná „nejnormálněji“. Dokonce prosila služebnictvo, aby je neoslovovalo jejich šlechtickými přídomky, ale jen jejich jmény.

V roce 2007, deset let po smrti své matky, princ Harry řekl: „Nikdy by nedovolila, aby její neochvějná láska k nám zůstala nevyřčená. Vždy si jí budeme pamatovat za její úžasnou práci pro veřejnost, ale za zavřenými dveřmi, byla pro mě a bratra prostě jen tou nejlepší mámou na celém světě.“

William na svou matku taktéž vzpomíná s velkou láskou. V jednom rozhovoru byl smutný z toho, že jeho žena Kate a jejich děti se s jeho matkou nikdy nesetkají.

Související

Kim Kardashian has bought this amethyst cross - once worn by Princess Diana. The reality star picked up the piece at a Sotheby's auction in London for £163,800 / $197,453 USD today (Wednesday January 18, 2022).

Kardashianová koupila v aukci přívěsek, který nosila princezna Diana

Americká celebrita Kim Kardashianová v aukci koupila přívěsek ve tvaru kříže vykládaný ametysty, který nosila britská princezna Diana. Šperk z 20. let minulého století se prodal za 163.800 liber (téměř 4,5 milionu korun), více než dvojnásobek původních odhadů. O prodeji informovala aukční síň Sotheby's a britská média.

Více souvisejících

Princezna Diana královská rodina (gbr) Princ William Princ Harry

Aktuálně se děje

před 24 minutami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 39 minutami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

Ruská armáda údajně postupuje. Tvrdí, že dobyla další ukrajinské vesnice

Rusko v pondělí oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice na frontové linii. Podle ministerstva obrany převzali kontrolu nad vesnicí Kotľarivka v Charkovské oblasti a vesnicí Soloviově v Doněcké oblasti. Uvedla to ruská média.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy