Jak poznáte, že se někomu líbíte? Podle expertů vše odhalí jedna věc

Snaha zaujmout jiné je člověku vlastní a dvojnásob to platí u opačného pohlaví. Kolikrát si ale nejsme jisti, jestli jsme udělali dobrý nebo špatný dojem, a už vůbec je, jestli jinou osobu naše povaha spíše neodradila. Odborníci nyní přišli na to, jak to zjistit, aniž bychom se museli ptát.

Na téma jak se někomu zalíbit a dostat se do jeho přízně už toho bylo napsáno mnoho. Málokdo se ale zabýval opačnou otázkou, a sice jak poznat, že se druhé osobě opravdu líbíme.

Přišli na to až odborníci z britské Univerzity v Sussexu. Ti totiž zjistili, odpověď nenalezneme v očním kontaktu ani řeči těla. To, že se někomu líbíte, totiž lidé dávají najevo úplně jinak.

Odborníci zkoumali randící páry a zjistili, že klíčem ke všemu je hlas. Pokud muž potká osobu, která se mu zamlouvá a s níž by chtěl navázat hlubší vztah, stejné změny dozná i jeho hlas. Stane se hlubším a tišším.

U žen platí něco podobného. Pokud projeví zájem o nějakého muže, jejich hlas se rovněž stane hlubším, ale naopak hlasitějším. Taková žena totiž působí dominantně a přitažlivě.

Obě pohlaví tak podle expertů dávají najevo svou náklonnost hlubším hlasem, který působí více rozvážně. Zatímco ale muži sníží intonaci a hovoří tiššeji, ženy naopak přidají na intenzitě.

Podle odborníků jde o signály,které lze pozorovat navenek a lidé se na ně při randění mohou zaměřit. Hluboký hlas je totiž spojen s hladinou pohlavního hormonu testosteronu.

Související

Den beze spěchu ovlivní i chod orloje na Staroměstském náměstí.

Dnes je den beze spěchu. Lidem připomíná, že si tak mohou i zachránit život

Odložit některé aktivity může zachránit život, upozorňuje iniciativa, se kterou přišla Česká asociace pojišťoven. Třetí duben je dnem, kdy se symbolicky zpozdí některé události našeho života, abychom si uvědomili, že spěcháme zbytečně a často v těch nejhorších okamžicích, tedy i za volantem. Jen v loňském roce zemřelo podle Police ČR na českých silnicích kvůli nepřiměřené rychlosti 138 lidí.

Více souvisejících

Lidé Láska, intimnosti, vztahy

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy