Pravda o princezně Dianě. Vyšla najevo 22 let po její smrti

31. srpna 1997 se odehrála jedna z největších tragédií v dějinách britské královské rodiny. Při vážné nehodě přišla o život princezna Diana, miláček davu a matka dvou princů. Podle jedné teorie ale měla mít děti tři.

V autě kromě Diany a šoféra zahynul i její přítel a milenec Dodi al-Fayed. Jeho otec Mohamad ale po nehodě prohlásil, že jeho syn a princezna spolu čekali dítě.

"Byl jsem jediný člověk, kterému to řekli," tvrdil podle serveru Telegraph s tím, že šťastnou novinu mu měli zavolat. Od té doby se rodí jedna teorie za druhou a spekulace o tom, jestli byla Diana v době nehody těhotná nebo ne, dodnes nedávají lidem spát.

Až nyní se konečně zjistila pravda. Diana těhotná nebyla a nezemřela s nenarozeným dítětem. Uvedla to forenzní expertka Angela Gallop, která zkoumala pozůstatky zemřelé princezny.

"Nejprve šlo o to zjistit, zda vzorky krve princezny Diany obsahovaly těhotenský hormon. Druhým záměrem bylo získat případný důkaz o tom, že by brala antikoncepční pilulky," řekla pro Sunday Times.

Spekulace o tom, jestli byla Diana v době nehody těhotná nebo ne, jsou tak konečně rozseknuty. 

Související

Do aukce jdou sametové šaty princezny Diany Prohlédněte si galerii

Šaty princezny Diany jdou do aukce

V USA se bude koncem měsíce dražit známá sametová róba princezny Diany, ve které se fotila i pro časopis Vanity Fair těsně před svou smrtí. Aukční síň Sotheby’s očekává, že by se mohla prodat až za 120.000 dolarů (2,7 milionu korun). 

Více souvisejících

Lady Diana Velká Británie

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 31 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy