Michael Schumacher je na tom zle? Nové informace

Legendární závodník Michael Schumacher je už pět a půl roku držen stranou od zvídavých očí médií i veřejnosti. Od incidentu na lyžích s ním hovořilo jen velmi málo lidí a téměř nikdo neví, jak na tom slavný pilot Formule 1 dnes skutečně je. Spolu s připravovaným dokumentem o jeho životě se ale objevují nové informace, které ukazují, že stav několikanásobného mistra světa je zřejmě horší, než se očekávalo.

5. prosinec 2019. Den, kdy svět poprvé od osudné nehody, k níž došlo v roce 2013, uvidí legendárního pilota Formule 1 Michaela Schumachera. Informace nejen o jeho kariéře, ale i o současném zdravotním stavu, by měl přinést dokument s názvem Schumacher. A fanoušci nepřestávají věřit, že se v něm objeví i on sám.

To zatím není zcela jisté a nepotvrdili to ani sami tvůrci, kteří se však snaží, aby se v něm závodník alespoň krátce mihnul. Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone, který se na dokumentu podílí, ale už dříve prozradil, že snímek bude obsahovat záběry samotného Schumachera u něj doma s rodinou - vůbec poprvé od nehody na lyžích.

Součástí filmu budou i rozhovory s jeho nejbližšími - manželkou Corinnou, otcem Rolfem a dětmi Gino-Marií a Mickem, kteří si jinak své soukromí maximálně hlídají. A spolu s tím, jak natáčení postupuje, objevují se nové a nové informace o závodní legendě. 

Jednu z nich nyní přinesla zahraniční média. Ta tvrdí, že Corinna v dokumentu ocení Michaela za to, že s vážnými následky nehody nepřestává bojovat. "Michael je bojovník a nevzdá se," tvrdí jeho žena. Německá média se na zdravotní stav ptala i samotného Bernieho Ecclestona, ten ale už tak dobré zprávy neměl.

"V tuto chvíli není s námi," uvedl s tím, že "když je jeho stav lepší, zvládne odpovědět na položené dotazy." Neurčitá odpověď se dá vyložit různě, nahrává ale domněnce, že zdravotní stav závodníka je proměnlivý a ne vždy je schopen vnímat a komunikovat.

Dosud se přitom mělo za to, že Schumacher sice nechodí a nemluví, je ale schopen vnímat svět kolem sebe. Jeden ze Schumacherových příbuzných totiž médiím před časem řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje.

"Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce. 

Arcibiskup Georg Gänswein navštívil legendárního jezdce v roce 2016 a také se zdálo, že má relativně dobré zprávy. Tvrdil, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. "Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Skutečný stav ale nadále podléhá spekulacím. Od doby, kdy byl Schumacher propuštěn z nemocnice, totiž tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy.

V průběhu let se Schumacherův zdravotní stav údajně zlepšil natolik, že už není připojen na dýchací trubici. A dokonce už ani není upoután na lůžko. Účty za jeho lékařskou péči ale šplhají do astronomických výšin. Potřebuje nadstandardní lékařskou a rehabilitační péči, která podle odhadů vyjde na 1 milion až 3,5 milionů korun týdně.

Související

Více souvisejících

Michael Schumacher

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 53 minutami

Izraelská armáda se připravuje k útoku na Hamás

Izraelské tanky obklíčily východní část Rafahu. Městem zní exploze a střelba

Podle agentury Reuters dnes izraelské tanky zablokovaly hlavní silnici oddělující východní a západní část Rafahu na jihu Pásma Gazy, což v podstatě obklíčilo celou východní část tohoto města. Obyvatelé východní a severovýchodní části města hlásí téměř nepřetržité exploze a střelbu, přičemž intenzivní boje mezi izraelskou armádou a ozbrojenci z hnutí Hamás a Palestinského islámského džihádu pokračují.

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

Ruská armáda zahájila pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny

Ruské jednotky spustily v pátek ráno pozemní ofenzívu na severovýchodě Ukrajiny v Charkovské oblasti a u města Vovčansk postoupily přibližně o jeden kilometr. Uvedla to agentura Reuters odvolávajících se na ukrajinské ministerstvo obrany a zdroj z prostředí ukrajinské armády.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy