Maminka po císařském řezu oněměla hrůzou: Lékaři mi zničili život, tvrdí

Britka Lindsay Clarková celý život toužila po velké rodině. Když se probudila po císařském řezu, zjistila, že se celý její život radikálně změnil. Lékaři jí totiž provedli zákrok, se kterým vůbec nesouhlasila, píše deník The Sun.

Měl to být jeden z nejšťastnějších dnů jejího života. Jenže když se Lindsay probudila po porodu jejího druhého dítěte, zjistila, že lékaři odstranili část jejího vejcovodu. Učinili tak, protože se během těhotenství ocitla ve stavu ohrožujícím její život.

Háček byl v tom, že žena lékařům ke sterilizaci nedala souhlas. „Probudila jsem se a oni mi oznámili, že udělali tento zákrok. Nechtěla jsem to a bylo mi řečeno, že tuto operaci určitě neudělají v ten den. Je to velké rozhodnutí a potřebovala jsem to prodiskutovat s mým přítelem. Takové rozhodnutí nelze učinit pár minut před porodem,“ vysvětluje nešťastná žena.

Lindsay tvrdí, že je z toho zničená. Nedokáže se prý soustředit na její miminko, protože jediné, na co myslí je, že už nikdy nebude mít další dítě. „Lékaři mi zničili život,“ zoufá si.

Maminka má dvě děti - Harveyho a Lacie. Při obou těhotenstvích trpěla preeklampsií, což je porucha, která se může vyznačovat zvýšením tlaku. Celosvětové odhady říkají, že preeklampsie je příčinou až 42 % úmrtí těhotných žen.

Lékaři Lindsay varovali, že další těhotenství by mohlo ohrozit její život, ale žena trvala na svém a chtěla velkou rodinu. Společnost NHS Trust jí nabídla 25 000 liber jako odškodnění, Lindsay přesto svůj příběh medializovala, protože chce ostatní varovat před zkušeností.

Související

těhotenství

Většina Čechů podporuje svobodu rozhodování o interrupcích i eutanazii

Stále více české populace se staví proaktivně ke svobodě rozhodování v otázkách interrupcí a eutanazie, a tento podíl stoupá. Například téměř čtyři pětiny obyvatel podporují právo žen na svobodné rozhodování o umělém přerušení těhotenství, což je nejvyšší podíl od roku 1990. Tyto zjištění vyplynuly z průzkumu provedeného Centrem pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM). 
Ilustrační foto

Těhotná Polka zemřela kvůli umírajícímu plodu, lékaři prý nezasáhli kvůli protipotratovým zákonům

Třiatřicetiletá Polka Dorota zemřela na otravu krve poté, co v nemocnici čekala na odumření plodu. Byla v pátém měsíci těhotenství. Informoval o tom server Euronews. Nyní polské zdravotnické úřady jmenovaly tým, který má vydat podrobnější pokyny pro zdravotnická zařízení pro vykonávání interrupcí. Polsko má jedny z nejpřísnějších protipotratových zákonů na světě. Nejde o první úmrtí těhotné ženy, v roce 2021 prakticky stejným způsobem zemřela třicetiletá Izabela.

Více souvisejících

těhotenství rodina, děti, těhotenství lékaři

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 52 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy