Meghan s Harrym křtí syna Archieho, Britové zuří

Sobotní tajný křest syna vévodkyně Meghan a prince Harryho je události, která pořádně naštvala mnoho Britů. Podle nich je královská rodina zradila, když akci tajila a neumožnila na ni vstup médiím.

Meghan se s Harrym rozhodla, že jejich syn Archie bude pokřtěn tajně, a navíc nezvykle o víkendu. Pro srovnání, vévodkyně Kate a princ William na křest povolili vstup médiím, aby mohli tuto událost zprostředkovat veřejnosti.

Asi nikoho nepřekvapí, že Meghan nic takového nedovolila. Naopak, nechtěla ani, aby prosáklo datum křtu. Na veřejnost nakonec ale unikly i další informace. 

Na křest bylo pozváno 25 hostů, ne všichni se ale účastní. Chybí například královna Alžběta II., která má jiné povinnosti. Podle britského bulvárního serveru Express její nepřítomnost je zapříčiněna tím, že Harry s Meghan zapomněli zkonzultovat její program a vybrali si den, kdy nemůže. Původně mělo ke křtu dojít již včera, to se však nehodilo princi Charlesi a jeho manželce Camille.

Jména kmotrů nejsou známá, protože se jedná o soukromé osoby. Média spekulovala, že by kmotrou mohla být tenistka Serena Williamsová, která je dobrá kamarádka Meghan. Ta však uvedla, že kvůli pracovním povinnostem se nebude moci zúčastnit. 

Fotografie z křtu zveřejní princ Harry a vévodkyně Meghan později. Tím ale naštvali fanoušky, kteří královské rodině vzkazují, že jí to spočítají. Harry s Meghan podle řady lidí mohou zapomenout na to, že si za jejich peníze budou žít jako v bavlnce, ale pak se budou snažit utajit takové události.

Naštvaní uživatelé sociálních sítí tím naráží na renovace venkovského sídla Frogmore Cottage, kam se začátkem roku přestěhoval princ Harry a jeho žena Meghan. Ta přišla britskou státní pokladnu na 2,4 miliony liber (68,5 milionů Kč). 

Meghan si ale stojí za svým a chce Archieho vychovávat stranou od veřejného dění. Proč? Těžko říct, ona i Harry mají se slávou své zkušenosti a v případě dětí prince Williama a Kate se nezdá, že by na ně měla popularita špatný vliv.

„Meghan nemůže požadovat soukromí pro Archieho, zatímco žádá veřejnost, aby financovala životní styl její rodiny," stěžuje si např. nejčtenější britský bulvární deník Daily Telegraph. Nejčtěnější seriózní deník Sunday Times zase cituje královského biografa Pennyho Junora, podle něhož buď může královský pár buď udržovat „naprosté soukromí, platit za svůj vlastní dům a zmizet z dohledu, nebo hrát hru tak, jak se hraje."

Související

Více souvisejících

Meghan Markleová Princ Harry Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy