Mrzne až praští: Na Jizerce klesla teplota pod minus 23 stupňů

Liberec - Česko se probudilo do dalšího mrazivého rána, velmi chladno bylo především v Libereckém kraji. Například na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota dokonce pod minus 23 stupňů.

Pod minus deset stupňů Celsia klesla teplota v krajském Liberci a v Jizerských horách i Krkonoších bylo místy pod minus 15 stupni, vyplývá z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré a místy mohou být namrzlé. Zledovatělá či ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, západní části Krkonoš i vyšších polohách Českolipska. Místy jsou mlhy, které mohou namrzat.

Meteorologové očekávají, že dnes bude v kraji polojasno až oblačno. Odpoledne by měla přibývat oblačnost a kvečeru se přidá sněžení. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním stupněm a minus dvěma stupni Celsia, na horách bude maximálně od minus tří do minus šesti stupňů.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až zataženo, místy slabé sněžení, zejména na západě. Místy mrznoucí mlhy. Ojediněle, na východě místy přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, od severozápadu sněžení, které bude v polohách pod 600 m přecházet v déšť, ojediněle i mrznoucí. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, zejména na východě při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách místy až 6 °C. Slabý, přes den v Čechách a na Českomoravské vrchovině mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území déšť, v polohách nad 800 m, postupně nad 500 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude zesilovat na čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Postupně nad 600 m místy tvorba sněhových jazyků.

Související

Více souvisejících

Počasí Zima mráz Liberecký kraj

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

před 6 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 13 hodinami

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy