Květen se rozloučí deštěm, oteplí se až na počátku června

Praha - Oblačno, déšť a bouřky budou provázet druhou polovinu května, teploty by se měly vyšplhat maximálně na 20 stupňů. Sluníčko by se do Česka mělo vrátit opět na počátku června, sdělila v úterý agentuře Mediafax Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Od poloviny května se ochladí na 14 až 20 °C, noční teploty klesnou na 10 až 4 °C, předpovídá Honsová. Celý příští týden bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, bude pršet, místy se objeví ojediněle i bouřky.

Velká oblačnost přetrvá i během posledního květnového týdne, mělo by pršet nebo se objeví občasné přeháňky. Postupně se obloha bude vyjasňovat a přeháňky se vyskytnou jen místy. Denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C, postupně se bude oteplovat na 20 až 25 °C, ranní klesnou na 10 až 4 °C.

Na počátku června meteorologové předpovídají, že bude zpočátku ještě oblačno, postupně by se mělo oteplovat a přibývat slunečních paprsků. Ranní teploty se budou pohybovat od 6 do 12 °C, přes den rtuť teploměru vyšplhá až na 23 °C, ke konci první červnové dekády se oteplí na 26 °C.

Meteorologové očekávají toto období teplotně i srážkově průměrné. Očekávaný úhrn srážek je 78 mm, průměrná teplota vzduchu se bude pohybovat kolem 14,1 °C.

Související

Více souvisejících

Počasí

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy